Spring naar de content

Ook HIV heeft last van de crisis

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pauline Bijster

Niet alle landen komen hun financiële beloften aan het fonds na, ook Nederland niet. Artsen zonder Grenzen en het Aids Fonds roepen samen staatssecretaris Knapen op hier opnieuw naar te kijken. Volgens hen was het einde van de aidsepidemie in zicht, voordat bezuinigingen zich aanmeldden, zo schreven zij in de Volkskrant.

Wereldwijd zetten bekendheden zich vandaag in voor het goede doel, ook hier. Angela Groothuizen vraagt aandacht voor Aids in de tv campagne Stop Aids Now! Geld inzamelen voor voorlichting aan jongeren in Afrika is het doel. In Metro vertelt ze waarom ze eraan meewerkt, in de jaren tachtig was ze er zelf ook bang voor: “In die tijd werd seks beheerst door angst. Het is toch wat: dan ben je jong en dan moet je bang zijn voor seks! Dat heeft mij destijds Seks met Angela doen maken en heeft me ook vanaf het begin bij het Aids Fonds en later Stop Aids Now! betrokken.”

Doutzen Kroes heeft een t-shirt ontworpen voor Dance4Life dat ze gisteren presenteerde in de Armani studio in Soho, New York. Op het congres Wereld Aids Dag in de Beurs van Berlage vanavond zijn Charles Groenhuijsen en schrijver Bas Haring van de partij. In een aantal ziekenhuizen kun je deze week gratis een HIV-sneltest laten doen. Volgens het Aidsfonds hebben naar schatting zo’n tienduizend mensen in Nederland een HIV-infectie zonder het te weten. Adressen van de klinieken die meedoen, staan op hun site.

Ondertussen wordt gewerkt aan groene condooms: condooms die na gebruik hergebruikt kunnen worden of opgesplitst in componenenten die een nieuwe bestemming kunnen krijgen…

 

Onderwerpen