Spring naar de content

Filip Dewinter niet naar Namibië

Belofte maakt doorgaans schuld maar Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter denkt daar anders over. Op zaterdag 22 mei 2010 meldde de Vlaming op dat vermaledijde Twitter dat hij zou verhuizen naar Namibië wanneer de socialist Elio Di Rupo premier zou worden. Vandaag is het zover, het kabinet Di Rupo treedt aan. Dewinter blijft echter. “Ik wilde alleen maar mijn ongenoegen uiten.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De politieke veteraan (in de spotlights sinds 1992) Dewinter had beter moeten weten: dergelijke uitspraken leiden onherroepelijk tot commotie wanneer ze niet gestand worden gedaan. 

En zo geschiedde, onvermijdelijk natuurlijk dat op Facebook een actie is gestart: “Philip (sic) Dewinter moet zich aan zijn belofte houden!” De politicus denkt er niet over om naar het Afrikaanse land te verhuizen. “Ik wil mijn tegenstanders dat plezier niet gunnen. Integendeel, ik offer me op en zal mee het verzet tegen Di Rupo organiseren. Bij zijn premierschap leg ik me niet zomaar neer” tekende De Standaard vandaag op uit de mond van Dewinter

Enfin, het heeft 536 dagen geduurd maar er is eindelijk een kabinet aangetreden bij onze zuiderburen. Om 17.00 uur vindt de officiële machtsoverdracht plaats, het einde van de periode Leterme. Donderdag volgt het debat over de regeringsverklaring waarna Di Rupo begint aan zijn eerste klus: de Europese Top. De ministersploeg die is samengesteld uit zes partijen vindt u hier.

Onderwerpen