Spring naar de content

Internetforum haalt massaal geld op voor transplantatie peuter

Een wanhopig verzoek op een internetforum heeft het leven van een driejarige peuter uit Florida gered. De oom van de zieke Lucas Gonzalez vroeg via een fotocollage aan de bezoekers van Reddit om geld voor een kostbare beenmergtransplantatie. Binnen enkele dagen was de benodigde 55 duizend dollar (omgerekend 40 duizend euro) opgehaald. De vader van Lucas zal nu als tegenprestatie een tatoeage van het logo van Reddit laten zetten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Lucas Gonzalez heeft een zeldzame autoimmuunziekte waardoor hij enorm vatbaar is voor ziektes. Zijn enige hoop ligt daarom in een beenmergtransplantatie uitgevoerd door dokter Suhag Parikh. Hiervoor moet de familie Lucas wel voor minstens een half jaar verhuizen naar North Carolina, bijna duizend kilometer noordelijker. Ook moeten ouders Beth en Luis onbetaald verlof nemen van hun werk en de dure operatie betalen. Een kostenpot van 55 duizend dollar die ze niet konden betalen.

De oom van Lucas besloot een oproep te plaatsen op Reddit, een internetforum. Via een fotocollage vroeg hij de bezoekers een kleine donatie te doen, in de hoop zo wat geld in te zamelen. Tot ieders verbazing was binnen een week de teller de benodigde 55 duizend dollar al gepasseerd.

Lucas zal in januari afreizen naar het universiteitsziekenhuis van Duke University. Na zijn transplantatie zal hij nog weken, zo niet maanden, in het ziekenhuis intensief moeten worden verzorgd. Ook zal hij geen fysiek contact met zijn jongere broertje mogen hebben omdat zijn weerstand daar te kwetsbaar voor is.