Spring naar de content

Uilskuiken van de week: Hans Hoogervorst

Het getuigt van moed, zoals econoom Mark Cliffe vorige week deed in een ingezonden stuk in de Volkskrant, om het juist nu op te nemen voor de euro. Vrijwel iedereen, betoogt Cliffe, lijkt te zijn vergeten hoeveel voordelen de euro Nederland heeft gebracht: grotere export, verhoogde productiviteit en zo’n honderdduizend extra banen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Wie dingt naar de gunst van het volk schetst liever doemscenario’s. Er is een schuldencrisis gaande, dus dient de invoering van de gemeenschappelijke munt als een mislukking te wordenbeschouwd. Een volgende commissie-De Wit zal worden geformeerd om verantwoordelijken onder ede te horen; het is een kwestie van tijd alvorens er koppen gaan rollen, die van oud-minister Zalm vermoedelijk als eerste.
Zalms opvolger Hans Hoogervorst, minister van Financiën tijdens het kabinet-Balkenende I, voelt de bui al hangen. Vandaar dat hij deze week in het programma Andere Tijden verklaart dat de euro wat hem betreft ‘mislukt’ is. Hij noemt de munt, waar zijn voormalige partij de VVD mede verantwoordelijk voor is, een ‘misgeboorte’, iets ‘dat we beter niet hadden kunnen doen’.

Lees verder en reageer.

Onderwerpen