Spring naar de content

Zijn GroenLinks-Kamerleden lui?

Stevig stuk in de Volkskrant vandaag over GroenLinks. Sinds het aantreden van Jolande Sap gaat veel fout en ‘schuift de partij van progressief op naar oud-links’, luidt de conclusie. Maar klopt het dat de GroenLinks-Kamerleden zo weinig aanwezig zijn?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

In een kader in het artikel (waarvoor u toch echt de krant zal moeten kopen) wordt gesteld dat GroenLinks-Kamerleden het minst aanwezig zijn in de Nationale Vergaderzaal. Stemmingen zouden worden overgeslagen, debatten worden gemist. Leest u even mee:

Opmerkelijk, vijf maanden geleden kwam het subsidieweblog Sargasso op basis van gegevens van NRC Handelsblad tot een andere conclusie. Wat blijkt: na de SGP, Partij voor de Dieren, ChristenUnie en D66 is de GroenLinks-fractie [[popup file=”2011-12/sargasso.jpg” description=”de meest hardwerkende fractie” align=”inline” ]] van het parlement als het aankomt op debatten. De waarheid gebiedt te zeggen dat in dit onderzoek geen cijfers zijn meegenomen over de aanwezigheid bij stemmingen.

Details van het onderzoek leest u hier. De Volkskrant was overigens op de hoogte van de cijfers als we GroenLinks-woordvoerder Anita de Horde mogen geloven.