Spring naar de content

Deze boeken leest u met Kerst

Grote kans dat u met kerst óf Koorts van Saskia Noort óf Bonita Avenue van Peter Buwalda onder de boom vindt. De twee auteurs vechten al weken om de officieuze titel ‘Kerstboek 2011’. Voorlopig wordt het pleit beslecht in voordeel van Noort, zij blijft ook deze week Buwalda net voor.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Vorige week was er al de opvallende rentree van Ravelli’s De Vliegenvanger. Het boek was wekenlang verdwenen van de bestsellerlijst en leek een stille dood gestorven. Net zo onverwacht gingen de verkoopcijfers vorige week weer omhoog, met als voorlopige hoogtepunt de derde plek die het boek deze week inneemt. Een relatie met de ophef rond het misbruik in katholieke kringen valt natuurlijk niet uit te sluiten. De roman is namelijk gebaseerd op de dagboeken van een oude monnik en schuwt controversiële onderwerpen als (homo)seksualiteit niet.

Het vijftal Golden Globe-nominaties (een prelude voor de Oscars) voor de film The Help heeft de verkopen van het originele boek goed gedaan. De verfilming van De keukenmeidenroman van Kathryn Stockett maakt kans op een Oscar en wordt door veel mensen alsnog haastig gelezen. 

Naast de terugkeer van De keukenmeidenroman telt de fictielijst ook een nieuwe binnenkomer. Tom Clancy’s De ogen van de vijand gaat over een CIA-agent die het dit keer niet moet opnemen tegen Afghaanse terroristen, maar tegen een Mexicaans drugskartel. Voor een beetje spanning tijdens de kerstdagen dus.