Spring naar de content

Nieuw jaar, oude boeken

Het ongekroonde kerstkoppel van het oude jaar begint ook in 2012 bovenaan de lijst. Al een maand staat het duo Noort/Buwalda onveranderd op één en twee in de fictie toptien. Zal 2012 ook hun jaar worden?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Het jaar 2011 was zeker het jaar van zelfhulpgoeroe Ben Tiggelaar, en ook hij komt in het nieuwe jaar goed uit de startblokken. Deze week staat hij met twee titels in de nonfictie toptien, zowel Dromen, Durven, Doen en Dit wordt jouw jaar doen het dus goed. Blijkbaar hebben veel Nederlanders bij het opstellen van hun goede voornemens de wijze woorden van Tiggelaar ter harte genomen.

Voor wie een succesvol 2012 ook in het verschiet ligt is de Amerikaanse schrijfster Kathryn Stockett. Met Een keukenmeidenroman stond zij vorig jaar al een tijdlang hoog in de boekentoptien, maar nu maakt ze, zoals vorige week al voorspeld was, een sterke comeback. Dit hernieuwde succes is te danken aan de verfilming van het boek, die nu in de Nederlandse bioscopen te zien is. The Help kreeg in Nederland geen razendenthousiaste recensies maar maakt desondanks grote kans gouddelver op het jaarlijkse Oscarfestijn te worden.