Spring naar de content

Weg met die somberheid, 2012 wordt een prachtjaar

Toen vanmorgen mijn paraplu na vijf stappen finaal uit elkaar klapte dacht ik bij mezelf: o god, wordt het zo’n jaar? Elk jaar bekruipt mij in de eerste week van januari een zwaar gevoel. Het jaar is pas net begonnen, er moet nog zoveel gedaan worden en wie weet wat er allemaal op mijn pad komt. Dus toen ik natgeregend op de redactie aan kwam zag ik dus als een berg op tegen 2012. Om mij op te beuren begonnen mijn collega’s een aantal zaken op te noemen waardoor 2012 desondanks een prachtjaar wordt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

1) We krijgen dit jaar twee lentes. De eerste is nu bezig, want de narcissen bloeien al en de vogels fluiten. Onherroepelijk wordt hieraan in februari bruut een einde gemaakt als die horrorwinter toch nog inzet en we eindelijk weer de Elfstedentocht krijgen. Om vervolgens weer plaats te maken voor een lekkere zachte maart, als er een recordaantal lammetjes geboren wordt en die krokussen in uw achtertuin mooier dan ooit gaan bloeien. In juli en augustus valt er geen druppel regen, de terrassen zitten stampvol.

2) In politiek opzicht wordt 2012 smullen. We krijgen de wederopstanding van het CDA, als Jan Kees de Jager eindelijk toegeeft aan de druk en lijsttrekker wordt. En als hij toch niet wilt springt Camiel als een hongerige jonge hond in het gat. Ook binnen de PvdA komt er een machtsgreep: de sociaaldemocraten durven Cohen eindelijk met pensioen te sturen. En na een spetterende strijd tussen voorman Wilders en Hero Brinkman kun je dit jaar eindelijk lid worden van de PVV.

3) De cultuursector kruipt uit het diepe dal. De Nederlandse film floreert als nooit tevoren, Carice en Doutzen breken door in Hollywood. Peter Buwalda’s Bonita Avenue wordt verfilmd en bovendien genomineerd voor een Oscar. Het Stedelijk Museum opent eindelijk zijn deuren, het Groninger Museum komt er weer bovenop door een gulle donatie en het DeLaMar Theater opent een tweede vestiging. Beau en Paul scoren eindelijk een kijkcijferkanon, Yvon eet nasi met de vijf kneuterigste boeren van Nederland en PowNews wordt weer leuk.

4) Angela Merkel grijpt de macht en zorgt er in recordtijd voor dat de euro gered wordt. Sarkozy verliest de verkiezingen en besluit dan nog maar een kindje met Carla Bruni te verwekken. De Republikeinen gaan tot diep in het voorjaar door met hun absurde voorverkiezingen, waarna Barack Obama vanaf de zomer eindelijk weer campagne mag voeren en de magie van 2008 terugvindt. Prins William neemt de kroon over van zijn grootmoeder, waarna ook onze eigen Willem-Alex het aandurft koning van Nederland te worden. Maxima zal er prachtig uitzien tijdens de kroning.

5) Nederland kraait onafgebroken victorie in het sportjaar 2012. Ajax, Twente, PSV en AZ domineren de Europa League. Ranomi, Marianne en Epke worden Olympisch kampioen. Robert Gesink valt dit keer niet ongenadig hard op het Franse asfalt en Johnny rijdt Parijs binnen met die felbegeerde bolletjestrui om zijn schouders. Waarna hij jankend het podium op de Champs-Élysées opspringt, onder luid applaus van duizenden meegereisde Zeeuwen. Huntelaar en van Persie worden samen topscorer in het elftal dat Duitsland van de mat veegt en zich revancheert op die pingelende Spanjaarden. De oranje schmink blijft maandenlang op onze wangen.

De regen klettert ondertussen al iets minder hard op de ramen van de redactieburelen en buiten is de wind wat gaan liggen. 2012 wordt fantastisch.