Spring naar de content

Storm over Nederland: de boom van Nijmegen

Terwijl een hevige storm over Nederland trekt – ‘flood warnings for the Dutch west coast‘ – verscheen er vanmiddag een alleraardigst bericht in De Gelderlander. Er is een boom omgewaaid in Nijmegen. De boom was 25 meter hoog. En oud.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Als Martin Bril stadsverslaggever was geweest bij De Gelderlander had hij het niet beter kunnen beschrijven.  De 25 meter hoge boom die niet bestand blijkt tegen de wind en omvalt. Maar geen gewonden, geen schade, helemaal niets! Ja, wat krassen op een motorkap vanwege de takken.

De brandweer was binnen tien minuten ter plaatste en begon ‘meteen’ met opruimen. En dan de buurtbewoner die verklaart dat zijn kleinzoon de boom heeft zien omvallen. “Hij zat achter het raam en zag de boom neergaan,” tekent de krant op uit de mond van de grootvader.

“Opvallend detail is dat de omgevallen boom bijna geen wortels heeft. Vermoedelijk was hij al oud,” schrijft de krant. Dat zou zomaar kunnen, een boom van 25 meter is doorgaans niet jong. De grootvader bevestigt dat de boom oud is. Hij kan zich de straat ‘ook niet anders herinneren dan met de boom’.

Er is een boom omgewaaid in de Archipelstraat, het is bijna poëzie.

Onderwerpen