Spring naar de content

Buzz-top-3: Miller, Jobs & Kunis

1. PORTIA SIMPSON MILLER (Wood Hall, 1945) – Grote winnaar van de Jamaicaanse verkiezingen van vorige week. Voor de tweede keer in haar carrière premier van de eilandnatie. Begon haar premierschap met een  toespraak waarin ze pleitte voor het afzetten van koningin Elizabeth als staatshoofd. Miller: “I love the Queen; she is a beautiful lady. But I think time has come.” Daarmee wil Miller dus voorgoed afscheid nemen van de invloed van de kroon. Haar land moet, precies vijftig jaar na de onafhankelijkheid van Jamaica, een republiek worden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

2. STEVE JOBS (San Francisco, 1955 – Palo Alto, 2011) – Reeds in oktober overleden topman van Apple. Tevens actiepop van het Chinese bedrijf In Icons. De pop, met karakteristieke zwarte coltrui, witte sportschoenen en iPhone in de hand, is al te koop voor 99 dollar. Apple wil nu de pop van de markt halen.

3. MILA MARKOVNA KUNIS (Tsjernivtsi, Oekraïne – 1983) – Oekraïens-Amerikaanse actrice bekend van That 70’s Show en Black Swan. Had in die laatste film een lesbische seksscene met Natalie Portman. Is nu het gezicht voor modehuis Dior. Treedt daarmee in de voetsporen van Marilyn Monroe, Marlene Dietrich, Liz Taylor en Grace Kelly. Zeer tot haar eigen verbazing overigens: “Eerlijk gezegd begin ik nog maar net te leren wat mode is.” De keuze voor Kunis lijkt een slimme zet van Dior, tijdschriften met haar beeltenis op de cover leveren doorgaans recordomzetten op. De februari-editie van [[popup file=”2012-01/schermafbeelding-2012-01-06-om-10.47.50.png” description=”Cosmopolitan” alt=” ” align=”inline” ]] ging zelfs 1,7 miljoen keer over toonbank.