Spring naar de content

Time Magazine drijft de spot met eigen cover

Vlak voor Kerstmis vroeg het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Time Magazine zich af waarom de Amerikaanse kiezer toch maar niet op Mitt Romney wilde stemmen. “Why don’t they like me,” stond er op de cover. In de aanloop naar de stemming in Iowa werd de een na de andere kandidaat in de spotlight gezet om maar een alternatief voor Romney te hebben. Met de overwinning van Iowa op zak (met of zonder die twintig stemmen) is Romney nu definitief de te kloppen man, erkent ook Time. “So you like me now?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De voorspelling die Time op 17 juni op de cover plaatste, blijkt overigens nog steeds griezelig actueel. Het magazine plaatste alle Republikeinse kandidaten in een schema dat is ontleend aan sporttoernooien met een knock-out systeem. Als we de logica van het schema volgen neemt Romney het aan de kant van de insiders in de volgende ronde op tegen Gingrich, terwijl bij de outsiders Santorum kandidate Bachmann uit het toernooi knikkerde en het nu opneemt tegen Ron Paul. De laatste schifting gaat dan tussen de sterkste insider en de sterkste outsider. Romney vs. Santorum dus. Time voorspelde het al in juni.

Onderwerpen