Spring naar de content

Partij voor de Dieren wil muisvriendelijke aanpak in Tweede Kamer

Relletje revisited: een muizenplaag in de Tweede Kamer, de Partij voor de Dieren wil diervriendelijke maatregelen. In 2007 gebeurde hetzelfde. En er is nog steeds geen Kamerkat.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Toen de fractie van Partij voor de Dieren in 2007 haar intrek nam in de voormalige CDA-burelen bleken er muizen rond te lopen. De beestjes werden op diervriendelijke wijze gevangen en vervolgens uitgezet. Eens in de zoveel tijd rennen de kleine beestjes toch weer door de gangen van het parlement wat de huishoudelijke dienst tijdens het Kerstreces heeft doen besluiten overal vallen neer te zetten.

Nu is het genoeg, moet Marianne Thieme gedacht hebben, want ze heeft een officieel verzoek ingediend bij het presidium van de Kamer: de beestjes moeten levend gevangen worden. Xandra van den Bleek, ambtelijk secretaris van de Partij voor de Dieren: “Dit jaarlijks terugkerende probleem wordt in belangrijke mate veroorzaakt door de gebruikers van het Kamergebouw. Op onze fractie is de overlast zeer beperkt, doordat wij zorgen dat er geen eten op de fractiekamers achterblijft en dat de kamers netjes blijven. Voor zover preventie onvoldoende werkt, zijn diervriendelijke muizenvallen en verplaatsing van de dieren de enige acceptabele oplossing.”

Oud-CDA Kamerlid Jan Schinkelshoek pleitte in 2007 voor het inhuren van een ‘Kamerkat’. Ook om Marianne Thieme ‘een beetje te plagen’ zou Schinkelshoek later zeggen. Het voorstel haalde het niet omdat Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) allergisch voor katten is.