Spring naar de content

Scrabblewoordenboek verkoophit dankzij Wordfeudrage

Wie samen met Youp dacht dat Wordfeud helemaal 2011 was, heeft het mis. De Officiële Scrabblewoordenlijst van Van Dale komt door de rage rondom het smartphonespel deze week nieuw binnen in de non-fictietoptien. Al vanaf het nieuwe jaar geldt de spelling in het woordenboek als onbetwiste autoriteit bij officiële Scrabblewedstrijden. Naast de smartphone gaat dus ook het woordenboek mee in de handtas.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Uiteraard is zo’n woordenboek alleen nuttig als Wordfeud het daadwerkelijk doet. Zondagavond lag het spel een paar uur plat, tot grote wanhoop van enkele fanatici zoals RTL-grootheid Frits Wester en journaliste Wouke van Scherrenburg.

Het Wordfeudwoordenboek, waarin enkel woorden van twee tot negen letters staan, is Logboek van een onbarmhartig jaar noodlottig geworden. Connie Palmens memoires verdwijnen deze week uit de bestsellerlijst. De columns van Linda de Mol zijn wel weer terug in de lijst na een korte absentie.

In de bovenste regionen van de fictielijst vinden er nauwelijks verschuivingen plaats: Koorts van Saskia Noort is nog steeds nummer één, vlak voor Bonita Avenue van Peter Buwalda en Een keukenmeidenroman van Kathryn Stockett. De Braziliaanse auteur Paulo Coelho is weer eens terug in de lijst, zijn Aleph komt binnen op acht.

De gezusters Fokkens zijn ook deze week de ongekroonde koninginnen van de non-fictie, hun Ouwehoeren blijft wederom Dit wordt jouw jaar van Ben Tiggelaar en Steve Jobs, de biografie van Walter Isaacson voor.