Spring naar de content

PvdA-harakiri. Je politieke carrière de vernieling in helpen doe je zo

Pijnlijk moment op de nieuwjaarsreceptie van de PvdA in Arnhem. Voorzitter Paul Stein had felle kritiek op partijleider Job Cohen en nu is hij opgestapt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Dat had je niet moeten zeggen,” zei een partijgenoot nog tegen Stein. Maar de partijvoorzitter van de afdeling Arnhem ging door. “Dit is het moment om na te denken over een andere leider.” Stein vindt dat de PvdA niet ‘goed in beeld’ is. En dat allemaal voor de camera van Arnhemdichtbij.

PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk was ook in de zaal aanwezig en oogde niet al te gelukkig met de uitspraak. “Ik heb heel veel vertrouwen in Job Cohen. Ik denk niet dat het goed is voor de PvdA om ons in allemaal discussies over personen te begeven.” Het lokale partijbestuur was ook niet erg ingenomen met de uitspraken van hun voorman. Stein is nu opgestapt.

Je politieke carrière de vernieling in helpen doe je zo. De gewraakte uitspraak ziet u vanaf 1.06 minuut.