Spring naar de content

Holleeder vrij: waar is Willem?

Willem Holleeder is vrij. De pers is naarstig op zoek naar hem. Amsterdam lijkt het meest in de rede te liggen. Plus: vroeger gaf Holleeder gewoon een persconferentie na zijn vrijlating.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

SMS van één van de betere nieuwsfotografen van Nederland vanmorgen: weet jij waar Holleeder zit? Jaren terug heb ik een keer een biertje gedronken met de inmiddels geliquideerde Thomas van der Bijl in zijn Amsterdamse café De Hallen – Gewoon eens gezellig binnen komen vallen! – en zo’n fotograaf denkt dan dat je dat soort dingen weet; de verblijfplaats van Willem Holleeder. Niet dus, geen idee.

Holleeder heeft vandaag in ieder geval met één journalist gesproken: Bas van Hout van weekblad Panorama. Volgens Van Hout was hij in een goed humeur en zei Holleeder dat hij het goed maakte. Volgende week woensdag een verslag in het opinieblad voor de gewone man.

Toch even bellen met Panorama-chef Vico Olling. Van Hout heeft Holleeder niet gezien, maar aan de telefoon gehad, zo zegt Olling. Maar weet hij waar Holleeder uithangt? “Hij is in Amsterdam, dat weet ik zeker. De man kan niet zonder de Westertoren. Maar de exacte locatie weet ik niet,” aldus Olling. “Koop het blad maar.”

Misdaadverslaggever Gerlof Leistra van Elsevier denkt dat Holleeder naar het buitenland vertrekt. “Grote kans dat hij zo snel mogelijk vertrekt naar een land waarmee Nederland geen uitleveringsverdrag heeft. Willem gaat niet zitten wachten tot het Openbaar Ministerie (OM) voldoende bewijs heeft,” schrijft hij op zijn weblog. Er wordt gejaagd op Holleeder volgens Leistra, door zowel Justite als zijn vijanden. “Het is de kroniek van de aangekondigde dood.

Het Parool houdt er net zoals Panorama rekening mee dat Holleeder in Amsterdam verblijft. Paul Vugts schrijft: “Interessant, zeker, is het gerucht dat Holleeder een stulpje aan de noordrand van De Pijp heeft laten verbouwen, met vluchtroutes voor en achter en dik kogelwerend glas in de sponningen.”

Dat deed Willem vroeger toch anders, toen hield hij gewoon een persconferentie:

Onderwerpen