Spring naar de content

Let’s take a real stand against Christophobia – By Ayaan Hirsi Ali

Hoe beroemd ben je als je de coverstory van Newsweek mag schrijven? En hoe nóg beroemder ben je als Newsweek dan ook nog eens je naam [[popup file=”2012-02/schermafbeelding-2012-02-06-om-11.56.52.png” description=”groot op de cover” alt=” ” align=”inline” ]] zet? Het overkomt deze week Ayaan Hirsi Ali, die voor het prestigieuze Amerikaanse weekblad (oplage: 1,5 miljoen) een artikel schreef over ‘The war on Christians’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Roelof Bouwman

In Nederland is het al enige tijd vrij stil rond het voormalige VVD-Kamerlid Hirsi Ali. Een half jaar geleden trouwde ze in Boston met de Britse historicus en tv-presentator Niall Ferguson, waarna ze op Tweede Kerstdag beviel van een zoon die de naam Thomas kreeg: heel veel meer werd in 2011 niet van haar vernomen. Maar vergis u niet: in de VS, waar Hirsi Ali als fellow is verbonden aan de conservatieve denktank American Enterprise Institute, straalt de ster van de Nederlands-Somalische ex-politica helderder dan ooit tevoren.

In het Newsweek-artikel roept Hirsi Ali het Westen op om harder stelling te nemen tegen de steeds bloediger wordende christenvervolging in de islamitische wereld. ‘Instead of falling for overblown tales of Western Islamophobia, let’s take a real stand against the Christophobia infecting the Muslim world. Tolerance is for everyone – except the intolerant.’

In Nederland deed oud-VVD-leider Frits Bolkestein vorige zomer een soortgelijke oproep om de stilte rond het thema van de christenvervolging te doorbreken.