Spring naar de content

NVtbvdZedZ: ‘Geen Elfstedentocht op zondag’

Terwijl de spanning in het land toeneemt – wel of geen Elfstedentocht dit jaar? – leeft er bij een deel van de bevolking een zekere vrees voor het verrijden van de Tocht der Tochten op de zondag. De Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Zondagsrust en de Zondagsheiliging (NVtbvdZedZ) maakt bezwaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Voorzitter Wiebe Wieling van de Vereniging De Friesche Elf Steden zei maandag in Nieuwsuur dat de Elfstedentocht mogelijk op een zondag wordt verreden. “Als het niet anders kan, rijden we ook op een zondag.” De tocht is in het verleden nog nooit op zondag verreden. De suggestie van Wieling is tegen het zere been van de NVtbvdZedZ.

NVtbvdZedZ-voorzitter D. Van der Sluis: “Wij zijn daar helemaal tegen en betreuren dat bijzonder. Het is volledig in strijd met de Bijbel. Er vindt hoe langer hoe meer een aanslag op de zondagsrust plaats. Die dag wordt steeds meer ontheiligd.” Hij zal later vandaag een protestbrief sturen naar de organisatie van de Elfstedentocht, aldus het Reformatorisch Dagblad. Volgens Van der Sluis begaven de rayonhoofden zich afgelopen zondag al op glad ijs door bijeen te komen: “Het was volstrekt onnodig en ontheiliging van de zondag.”

Het is echter nog maar de vraag óf er een Elfstedentocht komt. Er komt namelijk ‘dooi over de noord‘. Maar wat denkt u?

Onderwerpen