Spring naar de content

Eindelijk iemand achter tralies voor rol in crisis?

Goed nieuws voor diegenen die hopen dat de schuldigen van de crisis nu eindelijk eens gestraft worden. De eerste stap lijkt gezet nu in Amerika een voormalig directeur van DocX, een hypotheekverstrekker, is aangeklaagd voor fraude en vervalsing van documenten. Hij loopt kans op een flinke boete en een celstraf van zeven jaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Het zou onder meer gaan om honderden documenten over hypotheken waarbij handtekeningen met opzet zijn vervalst. Huiseigenaren kunnen flink de dupe worden van dergelijke praktijken. Als de handtekeningen op cruciale documenten niet echt zijn, is het papiertje uiteraard ook niets waard. Sommigen denken dat de aanklacht nog maar het begin is en dat er meer rechtszaken aankomen. Anderen zijn bang dat deze rechtszaak een eenmalige actie is.

DocX blijkt al eerder ervaring te hebben met frauduleuze praktijken. In december vorig jaar werd het bedrijf, samen met ouderonderneming Lender Processing Services, ook aangeklaagd voor fraude. Volgens de aanklacht vervalste het bedrijf systematisch handtekeningen, met als gevolg tientallen executieverkopen.