Spring naar de content

Waarom Martijn van Dam de PvdA moet gaan leiden

Ik heb ‘m gezien, de nieuwe eerste man van de PvdA. Zijn naam: Martijn van Dam. Gisteravond zat hij bij De wereld draait door en hij hield zich soeverein staande tegenover Matthijs van Nieuwkerk, die met de dag drukker lijkt te worden. Natuurlijk begon de 34-jarige kandidaat-partijleider opzichtig te zweten tijdens het kruisverhoor, maar is dat vreemd als je geen zin kunt afmaken en als je geacht wordt je tegenstrever Diederik Samsom weg te zetten als een loser? Nee, dat is volkomen menselijk en van de weeromstuit kregen wij sympathie voor Van Dam, die zich juist ver verheven toonde boven dit soort afzeikerige, louter amuserende Rutger Castricum-journalistiek. Gratis tip aan Van Dam: negeer die Matthijs voortaan en kies voor Pauw & Witteman, dat toch iets meer voor de grote mensen is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frans van Deijl

Niet omdat Martijn van Dam die Van Nieuwkerk heeft weerstaan, maakt hem voor mij de topkandidaat, maar omdat hij net vader is geworden. Op Facebook onthulde hij: ‘Het doet toch wat met je, zo’n klein kindje. Het is van een enorme kwetsbaarheid, en je weet wat er nog voor haar ligt. Zij heeft alle kansen in het leven, maar ze wordt geboren in een land waar steeds meer mensen het gevoel hebben de greep op het leven kwijt te zijn. Dat heeft alles te maken met politieke beslissingen van de laatste decennia.’

Van Dam wil voor zijn kindje een betere wereld scheppen; het is niet alleen zeer aandoenlijk, oprecht en ongebruikelijk, want het kroost van Wouter Bos mochten wij nooit zien, maar een intensere motivatie om iets te gaan doen en om iets te gaan betekenen, kun je niet bedenken. Sommige vaders planten bij de geboorte van hun eersteling een boom in de tuin, of schrijven een boek, Martijn van Dam neemt zijn verantwoordelijkheid en wil politiek leider worden.

Zie ook:
Waarom Diederik Samsom de PvdA moet gaan leiden
Waarom Ronald Plasterk de PvdA moet gaan leiden