Spring naar de content

Zou het misschien ook eens kunnen gaan over hoe Plasterk denkt dit land beter, mooier, eerlijker en gezonder te maken?

Kandidaat nummer drie heeft zich gemeld voor het politieke leiderschap van de PvdA, Ronald Plasterk is zijn naam, en weer draait het vanochtend in de krant om die ene vraag: hoe denkt hij Wilders aan te pakken?
Hallo collegae, is er nog meer dan dat? Zou het misschien ook eens kunnen gaan over hoe Plasterk of wie dan ook denkt dit land beter, mooier, eerlijker en gezonder te maken?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frans van Deijl

Te vrezen valt dat het antwoord zal zijn: zolang geen politicus een afdoende antwoord heeft of blijft hakkelen, zullen we die vraag blijven stellen.

Oké dan, voor deze ene keer geven we hierbij een gratis advies aan Martijn van Dam, Diederik Samsom en Ronald Plasterk als de Wilders-vraag weer wordt gesteld of als de confrontatie zich straks met de grote blonde leider in de Kamer aandient: bejegen de man ronduit hooghartig, haal uw parlementaire neus voor ‘m op, verplaats je in een Frits Bolkestein in zijn beste dagen die een al te opdringerige Den HaagVandaag-verslaggeefster Wouke van Scherrenburg afsnauwde met een meesterlijke riposte (‘Mevrouw, u zeurt’), denk aan Pim Fortuyn die diezelfde Wouke adviseerde terug naar de keuken te gaan, maak duidelijk dat het gewoon niet jullie ‘niveau’ is.

Ronald Plasterk reageert in de Volkskrant veelbelovend op de vraag wat hij zou zeggen tegen een man, Wilders dus, die hem net als zijn voorganger ‘bedrijfspoedel’ en ‘Grote Gedoger’ gaat noemen. Antwoord: “Dat is allemaal zo goedkoop.”

Juist, maar daar hoort een machtig, superieur en meewarig lachje bij. Het lachje dat altijd ontbrak bij Cohen waardoor zijn afgrijzen nooit de lading kreeg die was voorzien. Plasterk bezit zo’n lachje en je ziet het vaker bij hele slimme mensen die zijn omgeven door mindere goden die aperte onzin debiteren.

Onderwerpen