Spring naar de content

Buzz-top-3: Van ‘t Hek, Schultz van Haegen & Notorious B.I.G.

Deze week: een bijbeunende cabaratier, een snelle minister & een vijftien jaar dode rapper.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

1. YOUP VAN ‘T HEK (Naarden, 1954) – Nederlandse cabaretier. Is sinds donderdagavond voor een periode van drie maanden begonnen als Cultural Professor aan de TU Delft. Zijn eerste college had als thema ‘Los van Alles’. Van ‘t Hek geeft zes colleges en begeleidt een tweedaagse excursie naar Barcelona. De lezingen van de cabaretier zijn niet voor iedereen toegankelijk: studenten moesten bij hun inschrijving een ‘onmogelijk idee, op hol geslagen fantasie of toekomstdroom’ inleveren. Uit alle inzendingen zijn twintig gelukkigen geselecteerd die de colleges van Van ‘t Hek mogen bijwonen.

2. MELANIE SCHULTZ VAN HAEGEN (Laag-Soeren, 1970) – VVD-politicus en minister van Infrastructuur en Milieu. Maakte donderdag bekend dat vanaf september op 45 procent van de snelwegen 130 kilometer per uur mag worden gereden. Ongeveer tien procent van de snelwegen volgt later met de snelheidsverhoging. Eind vorig jaar verklaarde Schultz van Haegen nog in september dit jaar de snelheidslimitiet op zestig procent van de snelwegen omhoog te willen gooien naar 130 kilometer per uur. Daar stak toen het CDA een stokje voor, omdat die partij wilde dat deze wegen eerst veiliger werden gemaakt.

3. NOTORIOUS B.I.G. (New York, 1972 – Los Angeles, 1997) – Amerikaanse rapper, echte naam Christopher Wallace. Ook wel bekend als Biggie Smalls. Vandaag is het vijftien jaar geleden dat Wallace werd doodgeschoten. Het is nog altijd onduidelijk wie hem heeft vermoord. Begin vorig jaar heropende de politie van Los Angeles het onderzoek naar de moordenaar nadat nieuwe informatie over zijn moord bekend werd. Op Twitter is ‘RIP Biggie Smalls’ trending topic.

Vorige week: 1. Murdoch 2. Clooney 3. Jones

Onderwerpen