Update Catshuis: witte rook

edwin van sas 29 mrt 2012 Politiek

Straks, om 10.00 uur, gaan de vertegenwoordigers van VVD, CDA en PVV weer verder met de moeizame onderhandelingen in het Catshuis. Iedereen houdt al weken braaf de mediadiastilte in acht. Zo af en toe weet een fotograaf enkele onderhandelaars te spotten op de buitenplaats, maar de enige witte rook die uit weken Catshuisberaad opdoemt is die van rokende politici. Ongeveer een kwart van de Nederlanders rookt, maar in het centrum van de macht ligt dat percentage dus een stuk hoger.

Die beelden van rokende politici liggen gevoelig, want juist dit kabinet krijgt stevige kritiek op het rookbeleid. Zembla maakte minister Schippers (Volksgezondheid) uit voor ‘minister van tabak‘ omdat zij te goede banden zou onderhouden met de tabaksindustrie en de anti-rook campagnes niet meer subsidieert en ook Stivoro wees erop dat collega-liberalen van Rutte anders denken over ‘de vrije keuze‘ om te roken.

En Rutte, rookt hij ook mee? Hij verklaarde van niet, maar is toch wel met sigaar gesignaleerd – niet zijn eerste leugentje. We zien onze machthebbers niet het goede voorbeeld geven, terwijl dit doorgaans wel van politici wordt verwacht. Wat vindt u?

[[poll uid=651]]
Reageer op artikel:
Update Catshuis: witte rook
Sluiten