Spring naar de content

Ode aan Bril: stuur uw beste bushokjes in

Deze maand is het drie jaar geleden dat Martin Bril overleed. Zoals een goed schrijver betaamt had de man een brede interesse en vreemde eigenaardigheden waarover hij vervolgens boeiende stukjes kon schrijven. Zo bestudeerde Bril nauwkeurig de kaart van Nederland naar steden en dorpen met een bijzondere geschiedenis of een ander verhaal waarna een expeditie volgde. Dit resulteerde niet alleen in leuke literatuur, maar ook in een grote verzameling foto’s.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Naast een nieuwe boek, Heimwee naar Nederland, zijn in het Letterkundig Museum in Den Haag een kleine 200 foto’s van hem te zien. Opvallend is dat een gedeelte van deze beelden als onderwerp een bushalte hebben. Volgens de samensteller van de tentoonstelling Anneke Stehouwer, Brils weduwe, gaven bushaltes hem enorm veel inspiratie.

Als ode aan Martin Bril verzamelen we foto’s van bushaltes. Gewoon omdat het leuk is. Loop dus even naar buiten, neem een foto van een bushalte en mail hem naar de redactie. Natuurlijk verloten we onder de inzenders het nieuwe boek van Martin Bril.

‘Dromen bij de bushalte’ door Caroline Penris

Onderwerpen