Spring naar de content

De CEO: Esther Raats-Coster

Haar zul je niet gauw horen over glazen plafonds in de nok van het bedrijfsleven. Claim je ruimte, zegt ze, en verschuil je niet achter je man die zogenaamd meer carrièrekansen heeft. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Meneer Raats ging minder werken om voor hun drie kinderen te zorgen, terwijl zij als een raket omhoog schoot in de zeer mannelijke wereld van kabels en andere accessoires voor consumentenelektronica. Het bedrijf Bandridge, dat ze in 2003 als directeur had gekocht en waar ze als verkoopassistente was begonnen, groeide explosief. Haar beloning, de titel Zakenvrouw van het Jaar 2006, zette haar nog meer in de schijnwerpers. Inmiddels heeft ze de firma verkocht. Thans is ze aan het afzwaaien als directeur van Talent naar de Top, dat ijvert voor meer vrouwen aan de top. Ze is commissaris bij Rabobank, vertoeft in het advies-, sprekers- en coachingcircuit, behartigt de belangen van zzp’ers in de Sociaal-Economische Raad (SER) en is voorzitter van het Platform Zelfstandige Ondernemers.

Kom bij Raats niet aan met geklaag over de ‘onmogelijke’ keuze tussen kind en carrière; het is best te doen. Kom ook niet aan met het woord ‘nee’, want dan gaat ze juist in de overdrive. Zegt ze zelf. En dat willen we zomaar geloven.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen