Spring naar de content

HP/De Tijd 03 juli 2012: De nieuwe spindoctors

Ooit waren Haagse spindoctors – denk aan CDA’er Jack de Vries – bijna beroemder dan hun bazen. De sluwe spinners van nu zijn liever onzichtbaar. Helaas voor hen zet HP/De Tijd toch de spotlights op Annelies, Saar en Bartje. En in het julinummer van HP/De Tijd staat uiteraard nog heel veel méér. Bestel hier 3 nummers en krijg een boek kado. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Boudewijn Geels

Het grote HP/De Tijd-debat: gelovigen onder elkaar.
Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) vs. Arie Slob (ChristenUnie).

Thieme: “Dat Lente-akkoord van jullie is niks. Lucht.”

Slob: “Mij verwijten mijn idealen te grabbel te gooien en zelf alles willen bespreken in ruil voor het opheffen van de bio-industrie?”

 

Derek Scott was als adviseur van de eurofiele Tony Blair fel tegen de euro. Hij heeft gelijk gekregen, constateert hij in HP. Zijn dringende advies aan de leiders op het vasteland: stop met die munt, voor de schade nog veel groter wordt. “Gewoon een paar keer het woord ‘groei’ aan wat rapporten toevoegen lost niets op.” Dat Britse bureau dat voor Geert Wilders onderzoek deed naar een terugkeer van de gulden? Prima club, zegt Scott.

Plus: is Maurits Regenboog, opkoper van winkelketen Selexyz, een louche ritselaar of een man met oprechte hartstocht voor het boekenvak? “Natuurlijk heb ik gevoel, ook voor deze deal.”

 

Wie zwanger is krijgt voortdurend felicitaties. Maar wie weloverwogen heeft besloten nooit aan kinderen te beginnen, wordt door jan en alleman ter verantwoording geroepen. Een persoonlijke apologie van Isabelle Buhre. “Sterilisatie is een symbolische overwinning van de wilskracht op het lichaam en de sociale druk.”

Cabaretier Vincent Bijlo is blind geboren. Vervelender vindt hij dat nu ook zijn gehoor achteruit gaat. De enige remedie: zoveel mogelijk leven in het nu. Gesprek met een onafhankelijke geest over de noodzaak van zelfspot en de angst voor te veel slaap. “De dood is een irritante stalker.”

Plus: waarom mannen naar mooie vrouwen kijken.

 

Na meestercartoonist Matthias Giesen heeft HP/De Tijd nu ook ex-cabaretier en woordmagiër Kees Torn als vaste medewerker gestrikt. Tijd voor een dubbelgesprek met de twee oude vrienden over Britse humor, wegpiraten en makkelijk engagement.

Edward St. Aubyn geldt als vlijmscherp beschrijver van de Britse upper class. Voor zijn nieuwe roman putte hij wederom uit zijn eigen verleden vol misbruik, mishandeling en verslaving. Een interview over het laatste deel van zijn familiekroniek.

Plus: een kort verhaal van Maartje Wortel.

 

Jojanneke wordt dronken met Mart Smeets, de presentator die altijd zelfverzekerd en soms zelfs arrogant oogt, maar wel degelijk zijn onzekerheden kent. “Ik zag mezelf laatst op beeld en schrok: Jezus Christus, ik ben slecht opgedroogd!” Over gedrogeerde wielrenners zegt hij: “Ik voel me genaaid en bedonderd, maar bedonderen hoort bij het leven.”