Spring naar de content

Boete op sissen: VVD gapt PvdA-idee

De VVD wil dat er een verbod komt op het sissen naar vrouwen op straat. Grappig, dat voorstel is al een week oud en komt uit de koker van Ahmed Marcouch. En die is van de PvdA.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

‘Boete voor sissen naar vrouw’ kopte de Telegraaf vanmorgen. De Amsterdamse VVD-fractievoorzitter Robert Flos vindt dat het maar eens moet zijn afgelopen met seksuele intimidatie op straat. Sissende geluiden maken richting vrouwen, ze uitschelden of provoceren moet verboden worden en bestraft met fikse boetes, aldus de Amsterdamse VVD. Vandaag nog dienen de liberalen een dergelijk voorstel in bij burgemeester Eberhard van der Laan.

Beter goed gejat dan slecht bedacht
Een en ander is natuurlijk een gevolg van de documentaire Femme de la rue, die sinds eind vorige maand Europa in haar greep houdt. De politiek kan dat natuurlijk niet over zich heen laten gaan. Dus de sociaal-democratische law and order-man Ahmed Marcouch deed vorige week het voorstel seksuele intimidatie op straat strafbaar te maken.

“Wij willen alle vormen van verbaal, non-verbaal of fysiek gedrag met een seksuele betekenis, waarmee de waardigheid van de persoon wordt aangetast, strafbaar maken. In onze wetgeving is dat goed geregeld als het om seksuele intimidatie op de werkvloer gaat. De PvdA wil dat ook op straat dezelfde grenzen worden getrokken,” aldus Marcouch op vrijdag 3 augustus in Trouw. Zuur voor de PvdA dat de VVD met het plan aan de haal gaat en er zelfs de door campagneleiders zo begeerde Teletekstpagina 101 mee haalt.