Spring naar de content

Gepest meisje vertelt verhaal en pleegt zelfmoord

Kijk eens naar dit mooie meisje. Ze is dood. Haar naam was Amanda Todd, was vijftien jaar oud en woonde in Canada. Ze pleegde op 10 oktober 2012 zelfmoord na jarenlang te zijn gepest.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Wat begon als een vrij onschuldige chat ontaardde in een regelrechte nachtmerrie. Foto’s van haar borsten werden op Facebook en op school verspreid. Ze verhuisde van stad naar stad, ging van school naar school, maar overal bleven de pestkoppen haar achtervolgen. Zelfs na haar eerste zelfmoordpoging kreeg ze via Facebook te horen: “Doe de volgende keer eens wat beter je best.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Vorige week werd het Amanda te veel en maakte ze een eind aan haar leven. Vlak voor haar daad maakte ze deze video waarin ze haar verhaal vertelt. Indrukwekkend en aangrijpend.