Spring naar de content

Gangnam Style – de vijf leukste (politieke) parodieën

Het is dé muzieksensatie van dit moment: Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse rapper PSY. Het liedje is de afgelopen weken al een half miljard keer bekeken op Youtube en staat wereldwijd hoog in de hitlijsten. Zelfs Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, liet eerder deze week zien het lied en bijbehorende dansje te kennen. Een hit zonder parodie is geen hit, dus zetten wij de leukste persiflages op een rij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

De Top 5:

5. In Noord-Korea zijn ze maar wat jaloers op het succes van hun zuiderburen. Dus maakten ze maar een eigen remix van de megahit, met daarin een glansrol weggelegd voor de vorig jaar overleden Kim Jong-il. ‘Pyongyang Style’ is inmiddels al bijna zes miljoen keer bekeken.

4. Ook Jay Leno is de hype ook niet ontgaan. Eerder deze maand dook de Amerikaanse talkshowkoning de sportschool in om de danspasjes te oefenen, met dit als hilarisch resultaat.

3. Het is een ongeschreven wet, maar als er iets wereldwijd wordt geparodieerd, dan is het wachten op het eerste filmpje met daarin een hoofdrol voor Adolf Hitler. En inderdaad, niet lang na het lanceren van het origineel heeft ook Der Führer zijn eigen versie.

2. Topsatire, dat Obama Style, met in de hoofdrol… tja, Barack Obama. Mooi gemaakt en een goed herschreven songtekst. “Launched Obamacare/Went down to Pakistan and finally got Osama there/ But when he tried to put a taxes on the millionaires/They want him out of there, they’re saying it right on the air/An econo-mare”

1. De makers van collegehumor.com zijn wat ons betreft de absolute winnaar in dit rijtje. Ze zochten een Mitt Romney look-a-like, maakten een professionele videoclip en voorzagen de het liedje van een nieuwe tekst. De persiflage op Romney (‘I got distinguised hair/and a privet jet dat flies me way up in the air’) behoort, net als de nummer twee, tot de beste politieke satire van dit moment.