Spring naar de content

Weg met die winterdip!

Vervelend hè, die donkere najaarsdagen? U bent niet de enige die hier neerslachtig van wordt; met u nóg ruim acht miljoen Nederlanders. Gelukkig zijn er op internet veel tips te vinden die de winterblues doet verdwijnen. Wij zetten enkele opmerkelijke oplossingen op een rij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Ga digitaal knuffelen – Van een knuffel wordt iedereen vrolijk. U kunt natuurlijk uw collega, familielid (of wildvreemde man of vrouw op straat) een knuffel geven, maar u kunt het ook vanuit uw luie stoel doen. Stuur zelf een knuffel de wereld in of ontvang er een en uw dag is weer goed. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor een lieve glimlach.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Koop een gigantische spiegel – In het Italiaanse dorpje Viganella zien ze, door de schaduw van de bergen, ‘s winters nauwelijks zonlicht. De burgemeester bedacht een oplossing voor de dorpsdepressie: hij liet een spiegel ontwerpen van acht bij vijf meter en plaatste deze op een centrale plaats in het dorp, zodat het zonlicht wordt weerkaatst. Het kost wat (€100.000), maar de 185 inwoners hebben aan vitamine D geen gebrek meer.

Maak je eigen zon – De maakbare wereld bestaat, zo bewijzen de Britten. Londen plaatste begin dit jaar een eigen zon: dertigduizend keer groter dan een voetbal en met een kracht die amper onder doet voor de kracht van de echte zon. Sommige mensen vonden het zelfs zo lekker dat ze midden in januari aan het zonnebaden waren. Weg winterdip.

Ga op een anti-depressiedieet – Wetenschappers beweren dat voedsel een directe invloed heeft op je gemoedstoestand. Water, groenten, vis en rood vlees zijn goed voor een positieve geest. Alcohol, cafeïne, chocola en andere zoetigheden kunnen juist een averechts effect hebben op je humeur. Al wordt je van een dieet met alleen groenten, water en vis wordt je ook niet gelukkig, lijkt ons.

Lichttherapie is volgens velen de enige manier om een najaarsdepressie tegen te gaan. In de nieuwe editie van het maanblad (verschijnt 7 november) leest u alles over deze therapie. Ook aan te raden als u benieuwd bent welke lamp als beste is getest.