Spring naar de content

Dit is de ideale lengte

Nieuwtje over lichaamslengte: wil je veel kinderen? Dan moet je als vrouw een partner kiezen van gemiddelde lengte; als man heb je meer kans op veel kroost bij een kleine vrouw.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Karen Geurtsen

Mannen en vrouwen, zo zochten Groningse onderzoekers uit, vechten namelijk om de ideale lengte. Kleine vrouwen en mannen die een gemiddeld aantal centimeters meten, produceren de meeste nakomelingen. Voor hun eigen kroost willen ze die ideale voortplanthoogte ook, maar het is natuurlijk lastig voorspellen of jouw baby een jongen of een meisje wordt; vandaar het ‘gevecht’.

Waaròm kleine vrouwen en mannen van een gemiddeld postuur meer kinderen krijgen, is niet duidelijk. Maar dát het zo is, staat volgens de onderzoekers vast.

Groot man
Wil je overigens president worden, dan is een gemiddelde lengte niet genoeg. Daarvoor kun je beter lang zijn. Bij Amerikaanse presidentsverkiezingen kregen lange kandidaten meer stemmen dan hun kortere tegenstanders, blijkt uit onderzoek. Terwijl ze op zich geen grotere kans hadden om te winnen.

Een verklaring is dat lange kandidaten eerder het predikaat ‘groot man’ krijgen. Hun worden meer kwaliteiten toegedicht op het gebied van communicatie en leiderschap.

 

Onze leiders van groot naar klein