Spring naar de content

Vier Sinterklaas-apps die u móet hebben

Welke applicaties mogen op pakjesavond (of in de aanloop daar naartoe) absoluut niet op uw telefoon of tablet ontbreken? De vier meest handige, leuke en interessante apps op een rij:

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Sinterklaas Rijmwoordenboek
Misschien wel de meest gebruikte Nederlandse dichtregel aller tijden: ‘Sint zat te denken: wat zal ik dit jaar eens schenken?’ Ik kan u verzekeren: daar wordt Sinterklaas heel verdrietig van. Niet meer doen dus. Laat de dichter in uzelf naar boven komen en schrijf, misschien met hulp van deze applicatie, een leuk persoonlijk gedicht.


Sint Chef

Strooigoed uit de fabriek is natuurlijk lang zo lekker niet als zelfgebakken pepernoten. Maar hoe maak je die? Deze app geeft meer dan dertig recepten (van rumtruffels tot marsepein), voorgelezen voor kinderen die nog niet kunnen lezen, aangevuld met zo’n tweehonderd foto’s. “En dat alles voor nog minder dan de prijs van een chocoladeletter.”


ZingSint

Sinterklaas kapoentje zingen op de wijs van Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht. Of de tekst vergeten op Hoor de wind waait door de bomen. Gênant. Gelukkig is daar deze toepassing voor, ZingSint, de karaokeversie voor de sinterklaasliedjes. Talloze liedjes om de Sint en zijn Pieten op een juiste manier in uw huis te verwelkomen, opdat zij uw huisje dan niet stilletjes voorbijrijden.

Dobbelspel
Surprises… ouderwets. Lootjes trekken…. passé. Het digitale dobbelspel is dé nieuwe methode om op een actieve manier cadeautjes uit te delen. Het gaat als volgt: je koopt per persoon voor een vast bedrag een aantal presentjes, pakt deze in, legt deze bij een stoel neer en speelt het spel. In verschillende rondes moet je opdrachten uitvoeren en verander je van plaats, zodat je uiteindelijk -als het goed is- de cadeautjes in ontvangst kunt nemen. En dat allemaal op uw tablet of telefoon. Goede Sinterklaasavond gewenst!