Spring naar de content

De holistische supermarkt

Het is een ware jungle in alternatief genezend Nederland. Wie er voor het eerst gaat rondsnuffelen, verdwaalt snel tussen de klankschalen, kruidenmengsels en stralingwerende folie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Gelukkig is er het Elohim Centre in het Groningse Veelerveen, dat we met recht kunnen betitelen als een holistische supermarkt.

Zelf noemen ze het liever een ‘krachtplaats’. Er heerst een ‘multidimensionale lichtheid die voelbaar wordt ondersteund door engelen, sterrenwezens, natuurwezens, biomoestuinen, helende tuinen en Moeder Aarde’. Op de website wordt de weldadige werking van het grote, vrij gelegen complex met zijn ‘helende tuinen’ – compleet met tijdportalen naar andere dimensies – in nog meer onnavolgbaar proza uit de doeken gedaan. Voor de broodnodige omzet zijn er cursussen, healings en een omvangrijke ‘kristalshop’ annex webwinkel. We zagen er healingstaven met chakrasteentjes, aura-beschermingspakketten en ook veel kristallen schedels, ‘aangesloten op het wereldwijde schedelnetwerk en eenheidsveld van onvoorwaardelijke Liefde’. Bijna wilden we ons aanmelden voor de openstaande vacature Master Healer-Reader-Coach (‘Je werkt vanuit jouw eigen oorspronkelijkheid met helend Hart en handen, in de nieuwe tijdsgeest’). Echt. Bijna!

Onderwerpen