Spring naar de content

De band Kane stopt ermee. Gaan we van uit.

Sommige mensen hebben heel veel ambitie, maar geen talent. De band Kane is een voorbeeld van een verzameling mensen met veel ambitie, maar geen talent. Alhoewel Kane geen echte band is. Ik wist dat ook niet, maar na het kijken van KRO’s Profiel over Kane ben ik wat wijzer. De documentaire werd op 24 november uitgezonden. Ik heb hem bekeken omdat ik op Facebook de pagina ‘Bij een miljoen likes stopt Kane. Gaan we van uit’ tegenkwam. Voordat ik de pagina zou liken leek het me gezond Kane nog een laatste kans te geven.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Dinand
Kane is Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen, en verder een paar muzikanten die ze kennen via internet. Maar het gaat om Dinand en Dennis. Maar eerst om Dinand. Dinand had ‘op twitter een dingetje gezet voor nieuwe bandleden’, er reageerden een paar honderd mensen en daaruit werden er vervolgens een paar uitverkoren. Om elkaar beter te leren kennen, ging de hele nieuwe band met de bus en de boot naar Ibiza. Dinand had blijkbaar een vrijstelling. En zat al op Ibiza.

Literatuur
Dinand had een boek gelezen. Van Deepak Chopra. Peace is the way. Het inspireerde hem heel erg. Dennis moest het ook lezen. De rest van de band had daar waarschijnlijk een vrijstelling voor, voor het lezen van dat boek. Vanuit het boek wilde Dinand de nieuwe plaat gaan maken. Ibiza was een goede locatie voor het schieten van de clip. Volgens Dennis omdat op Ibiza duidelijk was wat hij en Dinand precies aan het doen waren. Daarom moest het daar.

Af en toe waren Dinand en Dennis het niet met elkaar eens. Dat leidde dan tot een flinke discussie. Wat Dennis en Dinand precies aan het doen waren, wordt niet geheel duidelijk. Dinand noemde de nieuwe plaat iets met ‘nucleair powerhouse’ en de plaat gaat ‘over mensen’ en: ‘hoe gaan wij van waar en hier en naar daar op een verantwoorde manier’.  Het kan ook zijn dat de woorden uit deze zin een iets andere volgorde hadden. In ieder geval zal het voor de begrijpelijkheid van de zin niet uitmaken.

Grote thema’s
Volgens Ilse de Lange durft Kane op de nieuwe cd over ‘grotere thema’s’ te praten en niet meer alleen over ‘ik hou van jou, ik blijf je trouw en ga nooit bij je weg’. Dat vindt Ilse de Lange mooi om te zien. We horen een stukje uit een nieuwe song. ‘What doesn’t kill you makes you stronger,, zingt Dinand met samengeknepen keel.

‘Haters can’t be wrong’
Ik ben overtuigd. De pagina heeft nu ruim 14000 likers. Die miljoen likers moet lukken. Ga ik van uit.

Onderwerpen