Gezocht: poetshulp voor de bovenkamer

Matt Dings 20 jan 2013 Matt Dings

Op mijn pc draait een programma dat de harde schijf van tijd tot tijd een grondige schoonmaakbeurt geeft. Zo’n poetshulp zou je ook moeten hebben voor je eigen harde schijf: de grijze cellen van je bovenkamer.

Ik ben bepaald geen whizzkid, maar begrijp toch wel dat een computer langzaamaan vervuilt. Programma’s laten er tijdelijke gegevens achter, die het systeem trager maken en gemakkelijker laten vastlopen. Ook kunnen oude commando’s zorgen voor conflictjes die de prestaties en stabiliteit van de computer verlagen. Een onderhoudsprogramma vlooit de harde schijf na op zulke ongerechtigheden en zet ze op een lijstje. Na een eenvoudige enter ter goedkeuring wordt de zaak opgeruimd. En voilà, de pc is sneller, schoner en veiliger.

Harry komt
Nou, zo’n hulp zou ook handig zijn voor het op orde houden van je eigen bovenkamer. Stel je voor dat je eens in de week een zekere Harry op bezoek krijgt voor periodiek onderhoud. Hij neemt met je door wat je die week zoal hebt uitgevoerd. Van sommige zaken ben je enigszins in de war geraakt en andere zitten je nog dwars omdat je ze niet helemaal hebt opgelost. Harry weet raad en regelt een en ander, zodat je met een schone lei verder kunt.

Stiekeme verleiders
Waren er de afgelopen week ook diverse belevenissen die je liever niet met je mee wil blijven sjouwen? Die gaan in Harry’s grote vuilnisbak. Nestelden zich stiekeme verleiders in je kop, die je tot onnodige uitgaven wilden verleiden of anderszins op je geld uit waren? Harry ranselt ze jouw tempel uit. Loopt je geheugen een beetje over van alle informatie die zich deze week aandiende? Harry wappert met zijn plumeau en optimaliseert je herinneringsvermogen. En raakte je weer eens geneigd met het verkeerde been uit bed te stappen? Harry weet je opstartproblemen in een oogwenk te fiksen.

Harry biedt zelfs nog aan je geschiedenis te wissen, inclusief alle sporen die je hebt achtergelaten op je zoektocht door het leven. Dank, Harry, maar dat is wat al te ijverig. Maar als je me van mijn malware af zou kunnen helpen, dan graag.

Reageer op artikel:
Gezocht: poetshulp voor de bovenkamer
Sluiten