Spring naar de content

Zlatan waarschuwt Guardiola: weerzien in München?

Pep Guardiola wordt er naar verluidt nog steeds wel eens zwetend wakker van. Nee, ze waren geen vrienden, Zlatan Ibrahimovic en hij. Na de confrontaties hoopte Guardiola de Zweedse onruststoker nergens meer tegen het lijf te lopen. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Cardol

In de biografie Ik, Zlatan beschrijft Ibrahimovic hoe na een goede start bij FC Barcelona zijn relatie met trainer Pep Guardiola op den duur verslechtert: “Ik kan het accepteren als de trainer mans genoeg is om te zeggen: ‘je bent niet goed genoeg, Zlatan. Ik stel je niet op!’ Maar Guardiola zei geen woord, geen barst, en nou had ik er genoeg van. Ik voelde het in mijn hele lijf en als ik Guardiola was geweest, was ik bang geweest.” In samenspraak met zijn zaakwaarnemer forceerde Ibrahimovic vervolgens een vertrek naar AC Milan

Bayern volgende club Zlatan?
Inmiddels voetballend bij Paris St. Germain laat Zlatan nu aan het Duitse voetbaltijdschrift 11Freunde weten dat er wellicht een weerzien tussen de twee kemphanen mogelijk is. Ibrahimovic zoekt de spanning kennelijk liever op dan dat hij deze uit de weg gaat. En bovendien: een kampioenschap in Duitsland wil de nog altijd gretige Zweed graag aan zijn palmares toevoegen. “Maar als ik naar Duitsland ga, dan ga ik naar Bayern,” de club dus waar Guardiola vanaf komend seizoen de trainer is.

Ervan uitgaande dat Pep Guardiola de komende drie jaar financieel carte blanche krijgt als trainer van Bayern München, lijkt een weerzien vrijwel uitgesloten. Guardiola wil volgens Zlatan het liefst brave ‘schoolkinderen’ in zijn selectie hebben. Bij Barca “hoefde de trainer maar met zijn vingers te knippen en ze sprongen allemaal,” zo vertelt Ibrahimovic in z’n biografie over vedettes als Messi, Xavi en Iniesta.

De grootste na Muhammad Ali
Als Guardiola zijn selectie inderdaad het liefst wenst te vullen met ‘schoolkinderen’, dan zouden er volgend jaar ook wel eens moeilijke tijden kunnen gaan aanbreken voor de ego’s van Franck Ribery en Arjen Robben. Robben moest deze week nog zoet gehouden worden door trainer Jupp Heynckes, die de dribbelaar meer speeltijd in het vooruitzicht stelde.

Robben had het gewaagd zijn huidige status als wissel ‘een waardeloze situatie’ te noemen. Het is maar zeer de vraag of de Nederlander in een vergelijkbare situatie onder Guardiola wel bereid zal zijn om zich ondergeschikt te maken aan het teambelang. Zlatan Ibrahimovic beschrijft zichzelf inmiddels, bescheiden als hij is, als ‘de grootste na Muhammad Ali’. Mocht hij in de komende jaren bij Bayern aan de slag gaan heeft de uitgever die de rechten op het vervolg op Ik, Zlatan heeft goud in handen.