Spring naar de content

Antidepressiva: vier feelgood filmpjes

Ik ben helemaal klaar met de winter. Nee, niet Leon. Maar gewoon de winter van de kou, de sneeuw, de sjaal en de muts. Gelukkig ben ik niet de enige, in mijn omgeving wordt er stevig over de weergoden gemopperd. We smachten naar de lente. Voorzichtig zonnen achter plexiglas, een roseetje in het park, een bloemfris briesje, hooikoorts, lonken naar blote benen, overdreven optimistische patjepeeërs in cabrio’s en lachen om mensen in bodywarmers. Nederland is er meer dan klaar voor.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Jansen

Klaar om elkander weer vrolijk te begroeten op straat. Want dat vinden we toch wel het fijnste aan de lente. Dat het waterige lentezonnetje ons een shot dopamine geeft waardoor u iedere vreemde tegemoet treedt als een goede buur. Helaas moeten we nog even wachten op Rokjesdag. Daarom hebben wij voor u vier ‘feel good’ filmpjes geselecteerd om de barre winter door te komen. Rokjesdag werd door Martin Bril in 1996 overigens omgeschreven als “die ene wondere dag in het jaar dat als bij toverslag alle meisjes in korte rokken lopen”. ‘Bij toverslag’. De grootste vrolijkheid komt uit onverwachte verwondering.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hieronder vier filmpjes – als antidepressiva – waarin mensen onverwacht in het (lente)-zonnetje worden gezet. Alvast proost op een prachtlente.

Stoere Turkse basketbalprofs moeten naar klassieke muziek

Bierproducent zet heldhaftige verliefde stelletjes in het zonnetje

Passagiers vieren de verjaardag van Deense buschauffeur

De sollicitatieprocedure van Heineken