Spring naar de content

Erotiek op zondagochtend en verder deze week

Op dat merkwaardige tijdsstip (half tien op zondagochtend) presteert Eva Jinek het al om aan alles een beetje van erotiek te geven. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Roeland Müller

“Ik verheug me op Thijs Römer”. Eva Jinek kan het niet laten om dit soort aankondigingen enigszins geladen te brengen. Thuis zet Katja Schuurman inmiddels haar nagels in de bank, want zij weet hoe die interviews van Jinek aflopen. Zelfs Neelie Kroes verandert in een groen blaadje. Sinds gisteren weten we dat Nelie een exercitieband draagt. Iedere twee uur krijgt Kroes een stroomstrootje, wat haar stimuleert aan haar wasbordje te werken. Haar libido is zo groot dat ze zelfs van haar extreem saaie EC-portefeuille opgewonden raakt. Voor de uitzending heeft ze al gerepeteerd op de zin: “veel mensen laten hun koffie of seks staan in ruil voor internet”.

Gezelligheid en botbreuken
Vrijdag konden we voor het eerst zien hoe zes clowns zich leenden voor een levensgevaarlijke sport: schansspringen. Chimène van Oosterhout, overigens de gedoodverfde winnaar, sprong fantastisch, maar vergat te remmen en vloog in volle vaart tegen het juryhutje. Gerard Joling bulderde gevat: “Kom je voor de koffie”. Nog gezelliger was de sprong van Big Brother Kelly. Ze lanceerde zichzelf een paar meter de lucht in en direct zochten haar opvulbillen de grond. Ze belandde vol op haar siliconen en kon amper lopen van de pijn. SBS heeft waarschijnlijk al laten vastleggen dat de zender ook de intoxicatie als gevolg van de lekkende implantaat op de voet mag volgen. Met een moorkop op het bijzettafeltje hopen op lekker platte grappen van Geer, maar vooral op flinke ongelukken. SBS heeft als geen andere zender begrepen dat het heel menselijk is sommige publieke figuren een paar flinke botbreuken toe te wensen, terugkijken kunt u hier.

Leerzaam vechtpartijtje
Te ordinair was het relletje tussen Jeremain Lens en Joris Matthijsen na afloop van de kraker Feyenoord-PSV. Maar het is ook leerzaam. Het is de moeite waard om het filmpje minstens vier keer te bekijken. Wat nou precies de aanleiding was, is onduidelijk. Lens, die zich normaal niet gek laat maken, en Matthijsen is ook geen oproerkraaier.

Interessanter dan de aanleiding zijn alle flarden van informatie die nog meer in het filmpje zitten. Allereerste zien de scheidsrechter en Dick Advocaat dat Lens iemand staat op te wachten. Je ziet dat zij ook weten dat het niet in orde is. Advocaat voelt waarschijnlijk dat het zo knokken wordt. Hij en de scheidsrechter lopen weg. Het tweede grappige detail is dat Lens en maatje Jetro Willems doen alsof ze weglopen om de aandacht af te leiden. Vervolgens grijpt Lens Matthijsen bij de kraag. Als er niemand omheen had gestaan, had Matthijsen alleen maar even hoeven beloven het nooit meer te doen. Nu kwam de F-side in de Feyenoord-spelers naar boven. Derde detail is dat één iemand heel hard staat te schreeuwen. Vierde detail is dat ook de F-side van ADO nog even mee deed in de persoon van Lex Immers. “Lex, Lex” hoor je nog iemand schreeuwen. Tot slot is het mooi om te zien dat, als het brandje geblust is, de overgebleven trainers het niet kunnen laten nog even te grinniken. Ze weten waarschijnlijk dat dit op z’n tijd gebeurt.

Vooruitkijken: finale WIDM – Het art effect
Ieder jaar komen we erachter dat de Mol niet te raden is voor de kijker. Dat is frustrerend. Toch blijven het groepsproces en de spellen intrigerend en de afgelopen twee seizoenen ligt het tempo lekker hoog. Misschien is dit wel het Art-effect. Wie is de bekende Nederlander? loopt al weer op z’n einde, maar dit is de beste cast ooit. Paulien is geestig, Carolien is beauty and brains en Kees steekt bij dat alles dusdanig af dat hij de ideale aanvulling is. Dat belooft een prachtige finale te worden!