Spring naar de content

Samsung huurt rechter uit Apple-zaak in voor advies

Soms is het leven simpel, als je maar brutaal durft te zijn. Die eigenschap kan het Koreaanse Samsung niet ontzegd worden. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Dr. Doom

Het kan niemand ontgaan zijn dat er wereldwijd een juridische veldslag gaande is tussen de Apple en Samsung. Inzet is het marktleiderschap in de wereld van de smartphones. De uitslagen schieten heen en weer, en zijn nog steeds voorlopig van karakter. Dan weer wint Apple een slag, dan weer is de eer aan Samsung.

Dubbele petten
In Nederland hebben we al geruime tijd een geregeld oplaaiende discussie over bijbanen van rechters en vooral ook rechter-plaatsvervangers. Of ze die bijbanen zouden mogen hebben is één ding, maar ze moeten ze in elk geval openbaar maken. Zou die discussie er in het Verenigd Koninkrijk nog niet zijn, dan wordt het wel de hoogste tijd.

Gisteren werd bekend dat een rechter die nog niet zo lang geleden in Engeland een voor Samsung gunstig vonnis wees, inmiddels als deskundige is ingehuurd door het advocatenkantoor van Samsung. In dit geval gaat het weliswaar niet om een zaak tegen Apple, maar toch. Letterlijk heet het dat: “Sir Robin Jacob is not a legal representative of Samsung Electronics. A highly reputed intellectual property expert and academic, Sir Robin has been contracted as an expert by a law firm that represents Samsung Electronics in its case against Ericsson.”

Ronduit koddig is het dat juist deze rechter Apple’s integriteit destijds publiekelijk in twijfel trok.

Dr. Doom is een pseudoniem. Als belegger is hij verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Beleggingsvereniging Fibonacci. Op het moment van het schrijven van deze column heeft de vereniging posities in Ahold, Akzo Nobel, ASML, DSM, Imtech, Heineken, KPN, Shell en Unilever en is Long in de AEX. De positie in de AEX is kortlopend en wisselt regelmatig. Die kan dus nu al anders zijn. Volg Dr Doom op Twitter.
———

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook