Spring naar de content

Sportinnovatie van het jaar: de RefCam

HD, 3D, het zal allemaal wel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Aaron van Wirdum

Nadat de ijshockeyers in de VS eerder deze maand al een voorproefje gaven, is deze week in Australië de echte revolutie voor de sportliefhebber geïntroduceerd: de RefCam. Het idee is even simpel als dat het leuk is. De scheidsrechter gaat behalve zijn fluit ook gewapend met een HD-cameraatje het veld op. De beelden worden vervolgens – eventueel live – uitgezonden, waardoor de kijker thuis op de bank het spel van dichterbij dan ooit kan volgen. En natuurlijk is er zo ook eindelijk de mogelijkheid situaties voorafgaand aan dubieuze arbitrale beslissingen precies te kunnen herkijken vanuit het perspectief van de scheidsrechter – letterlijk. De resultaten, gefilmd en live-uitgezonden tijdens een Australische rugby wedstrijd, zijn in ieder geval veelbelovend.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ook in het voetbal?
Of de voetballers net zo beschaafd zullen reageren op hun scheidsrechters als dat de rugbyers in het filmpje dit doen, moeten we afwachten. Het innovatiebeleid van Sepp Blatter en zijn mede-bobo’s bij de FIFA kennende, zal rond het ingaan van de tweeëntwintigste eeuw waarschijnlijk de eerste proef bij een voetbalwedstrijd worden uitgevoerd.

Onderwerpen