Spring naar de content

TV-week: Robin van Persie dist Bijdehante Bertje, Bloed, Zweet & Tranen en fout mannetje Menno Buch

U kunt niet alles zien. Daarom zet HP/De Tijd de meeste opvallende, ontroerende en hilarische momenten voor u op een rijtje.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Roeland Müller

 

 

 

Vooruitkijken: Bloed, zweet en tranen
Dit moét lukken. SBS6 kan zich niet nóg meer flops veroorloven. Daarom kijken we al graag vooruit naar de veelbelovende beelden van de talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen. Met name de jury is sterk gecast: de kleurrijke Danny de Munk en Gerard Joling worden door Dré en Roxanne bijgestaan.

Of het programma de spanning van een zweterige kroeg kan nabootsen, is de vraag, maar de sfeer zit er goed in, zien wij in de preview. Daar staat tegenover dat het tempo van show hoger zal moeten zijn dan bij de vorige grote show, de Vliegende Hollanders, waar maar geen einde aan kwam. Als dit lukt, kan SBS6 zomaar eens een pareltje in handen hebben.

De van Menno Buch
Het tweede seizoen van Buch in de Bajes (RTL) begint. Buch – vooral bekend van stiekeme programma’s en sekslijnen – mag meekijken in de zwaarbewaakte gevangenis van Vught. En hij blijkt daadwerkelijk iets te kunnen, Buch in de Bajes is een knap journalistiek product. De kracht van het programma zit hem bovendien in Buch zelf, die doorgaans de rol van strenge, maar rechtvaardige vader inneemt. Dat leidt tot emotionele gesprekken. Minstens zo mooi zijn de interviews met zware criminelen, die proberen het gesprek te misbruiken om hun perverse ideeën te delen met de buitenwereld. Buch moet steeds inschatten in hoeverre hij iemand een podium biedt en dat levert spannende tv op.

Zoals Buch de gedetineerden benadert, kijken wij ook naar Buch. Is het nou een hele slimme man of is hij een beetje fout? De man is overduidelijk geïnteresseerd in hoe deze gevangenen crimineel werden. Juist dat maakt het programma dan ook zo boeiend.

Voetbalhumor
Tijdens het EK van 2012 wilde Robin van Persie de pers niet te woord staan. Na het mislukte toernooi heeft geen enkele speler nog recht van niet-spreken en kan Louis van Gaal zelfs de sterspeler dwingen om voor de camera te staan. Nu praat Van Persie dus weer met NOS-sterreporter Bert Maaldrink. Er is geen chemie. Bert vindt Robin over het paard getild. Robin vindt Bert zo onafgetraind dat hij eigenlijk niet eens handtekening zou mogen vragen.

Maar Van Persie moet de meesterlijke imitatie van zijn persoon door Carlo Boszhard ook gezien hebben. De TV-Kantine vertolkt wat heel Nederland al jaren denkt over Van Persie: een fantastische voetballer, maar voelt zich continu aangevallen en is alles behalve grappig.

Daarom beantwoordt Van Persie tegenwoordig alles met een glimlach en probeert hij zelfs grapjes te maken. Hoewel, een beetje minachting voor Maalderink klinkt er nog wel in door. Maar dat levert mooie tv op: Maalderink dacht zeker te weten dat Van Persie niet zou spelen tegen Estland, en Van Persie wist zeker van wel. Van Persie wist Bijdehante Bertje te verleiden zijn sloeberige jackie, dat de vrouw van Maalderink waarschijnlijk acht jaar gelden op de markt had gekocht, erom te wedden. Hoe het afloopt ziet u hieronder. Mochten we tijdens het WK wereldkampioen worden zal Maalderink ongetwijfeld in het zwembad belanden.