Spring naar de content

Annechien Steenhuizen weet dat ze tweede keus is voor het Achtuurjournaal

Ik ben zo blij dat die blonde bedankte voor de baan. Eva Jinek, het Achtuurjournaal presenteren met een slang om de nek, tsss. Van mij hoeft Nederland dat soort capriolen niet te verwachten, ik ga gewoon verder in het oerdegelijke spoor van Sacha de Boer. Dat heb ik ook tegen de hoofdredacteur van NOS Nieuws gezegd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

Als hij voor het journaal een flamboyant type zoekt dat zelf continu in het nieuws wil zijn, is hij bij mij aan het verkeerde adres. Hij zei dat hij Eva Jinek in een opwelling heeft gepolst, omdat ze zogenaamd de publiekslieveling zou zijn. Voor die titel kent het publiek mij gewoon niet goed genoeg, ik ben niet top of mind omdat ik mezelf niet zo in de schijnwerpers zet.

In het persbericht over mijn aanstelling staat dat hoofdredacteur Marcel Gelauff ‘blij en trots is dat ik deze keuze maak’. Zo is het maar net, ík maak deze keuze. Vlak nadat ik op internet las dat Eva Jinek niet wilde, vroeg hij mij. En dan verwachten dat ik meteen een gat in de lucht spring? Ik ben open en bloot voor heel Nederland tweede keus! Daarom zei ik dat ik erover wilde nadenken (ook al was dat niet zo). ‘Hoe lang?’, vroeg hij. Nou, minimaal twee weken, ik wilde ruimte creëren voor míjn moment, het nieuws over Eva moest eerst naar de achtergrond verdwijnen.

Na de ingelaste bedenktijd belde ik Marcel terug en zei dat ik vereerd ben dat ik dit mag gaan doen en ontzettend veel zin heb om te beginnen. Jammer dat Sacha het journaal op Koningsdag nog voor haar rekening neemt. Maar goed, de kroon op haar werk, ik begrijp het. Daarna is het mijn beurt. En voorlopig is 2013 het jaar van de abdicaties, de paus, Bea en Sacha de Boer, wie volgt? Matthijs van Nieuwkerk? Frank de Boer? Bert van Marwijk? Oh nee, die is al geweest, ik weet niks van voetbal. Louis van Gaal?

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’ iemand die in het nieuws is. Deze week: Annechien Steenhuizen naar aanleiding van het nieuws dat zij Sacha de Boer opvolgt bij het Achtuurjournaal.