Spring naar de content

Kom op Frank Snoeks, iets meer aandacht voor Paris Saint-Germain

Terwijl Frank Snoeks dinsdagavond voor de zoveelste keer FC Barcelona op een voetstuk plaatste, keek ik naar Paris Saint-Germain. De club van het grote geld, de club die na jaren van tegenspoed weer de machtigste van Frankrijk én het liefst ook Europa wil zijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Cardol

Ik keek naar Zlatan Ibrahimović die ongelukkig speelde maar niettemin beslissend was. Hij dwong Gerard Piqué al vroeg in de wedstrijd aan de noodrem te trekken, hij kopte corners weg uit eigen zestien en stelde met datzelfde hoofd Blaise Matuidi in staat de late gelijkmaker te scoren. Bovendien was Zlatan er als de kippen bij om, vanuit buitenspelpositie, de 1-1 op te eisen die Thiago Silva had moeten scoren.

Ik keek naar Thiago Silva, een van de recordaankopen van de Parijzenaren. In 2012 kwam de Braziliaan voor €42 miljoen over van AC Milan. Een rare carrièreswitch op het eerste oog, maar met de komst van de miljarden uit het Oosten ligt de voetbaltoekomst tegenwoordig in Dagestan, Parijs en Manchester.

Thiago Silva lag voor de wedstrijd nog in de clinch met het enfant terrible van Olympique Marseille, Joey Barton. Die noemde Silva een overschatte Braziliaan en diens landgenoot Neymar de Justin Bieber van het voetbal. “Op YouTube briljant, maar kattenpis in het echt.”

Op het hoogste platform van het internationaal voetbal bewees Thiago Silva het ongelijk van Joey Barton, zo moest deze ook zelf schoorvoetend toegeven. Silva schakelde David Villa grotendeels uit, heerste in de lucht en wist zelfs een watervlugge Lionel Messi de voet dwars te zitten. Alleen op de weergaloze pass van Dani Alves moest de PSG-defensie het antwoord schuldig blijven.

En terwijl Frank Snoek opgewonden jammerde over de lijdensweg van het geblesseerde fenomeen Messi, zag ik Lucas Moura. Voor de zoveelste keer stak de pas 20-jarige Braziliaan met grote passen het middenveld over. Zonder duikelingen, grootheden als Xavi, Iniesta en Busquets manmoedig van zich afschuddend.

2-2 werd het en het is waarschijnlijk dat de machine van FC Barcelona in Camp Nou wel een plek in de halve finale gaat veiligstellen. Toch heeft Paris Saint-Germain met alle miljoenen die het ter beschikking heeft gekregen wel degelijk laten zien hoge ogen te kunnen gooien in het mondiale topvoetbal. Als Frank Snoeks z’n ogen voor een paar minuten had afgehouden van Lionel Messi, dan had hij daar best even wat woorden aan kunnen wijden.