Spring naar de content

Oproep: Laat Gaston Starreveld niet langer in de kou staan.

Het is nog niet zo heel lang geleden dat Gaston Starreveld aan de dood ontsnapte. Nietsvermoedend stapte Gaston samen met een filmploeg het vliegtuig in. Ze waren in Ghana en ze gingen een binnenlandse vlucht maken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Op de plaats van bestemming zou Gaston mensen in het zonnetje gaan zetten. Want dat is Gastons werk. Mensen in het zonnetje zetten. Gastons vader was piloot geweest dus Gaston kende geen angst. Dat is het tragische aan mensen zonder angst. Mensen met vliegangst sterven tijdens de meest reguliere vluchten duizend doden, maar blijven in leven. De helden moeten het ontgelden. Maar we dwalen af.

Geen bloemen voor Gaston
Dit nieuwsbericht over Gastons bijna-reis naar de eeuwige jachtvelden heeft maar weinig mensen bereikt. Op deze website heb ik de kanjer nog een hart onder de riem proberen te steken, maar dat had helaas weinig succes. De mensen hadden weinig medelijden met Gaston. De bloemen bleven uit. Wat je geeft is niet altijd wat je krijgt, moet Gaston beseft hebben. Sterker nog: Gaston kreeg nog meer voor zijn kiezen.

Privéflits meldde dat Gaston Starreveld in geldnood zit. ‘Gaston Starreveld kan zelf ook wel een straatprijsje gebruiken’, grapte het medium. Privéflits  is het videojournaal op de website van de Telegraaf. Er zijn dagen dat ik mij of niet goed voel, of verveel. Privéflits biedt op beide momenten uitkomst. Als het groot nieuws is, zit Wilma of Evert er. Als het om de randfiguren zoals Gaston gaat, zitten bijvoorbeeld de minder bekende Chantal Anthonio en Jan Uriot achter de desk.

Hypotheekschuld
Chantal en Jan spelen dan een rollenspel. Jan heeft onderzoek gedaan, Chantal voelt hem daarover aan de tand. Jan is nu op het nieuws gestuit dat Gaston een hypotheekschuld heeft. En dat hij een een grand café wilde openen in Spanje. Maar in het pand waarin dat moest plaatsvinden werd vroeger drugs gedeald. En er was onlangs een lijk op de stoep aangetroffen. Er mocht geen activiteiten meer plaatsvinden. Een verhaal waar de redactie van ‘Ik Vetrek’ haar vingers bij zou aflikken. Maar waarbij de rest van Nederland nu zal moeten beseffen dat we Gaston niet langer in de kou kunnen laten staan.

Ik probeer het dus nog een keer. Geef Gaston de liefde die hij verdient. Bel aan. Geef hem bloemen. Laat de nieuwsbulletins op de Telegraaf waarin Gaston voorkomt door Wilma presenteren. Of op zijn minst door Evert. Laat deze man niet in de steek. Dat heeft hij niet verdiend.