Spring naar de content

Justin Bieber glijdt af

Lieve Justin Bieber,

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Het ziet ernaar uit dat een en ander in het leven in de soep begint te lopen. Ik wil je niet direct met Britney Spears gaan vergelijken, daar is het nog te vroeg voor. Het zou overdreven van me zijn. Je vergelijkt iemand pas met Britney Spears als het zover is, eerder is het niet in de haak een naam zomaar te grabbel te gooien. Maar laten we zeggen dat je je grenzen aan het opzoeken bent. Zoals het een negentienjarige betaamt, uiteraard. Maar ook de grenzen van Justin Bieber hebben een limiet.

De afgelopen tijd hebben zich een aantal incidenten voorgedaan. Het begon een beetje toen het nieuws naar buiten kwam dat de relatie met Selena Gomez voorbij was. Selena Gomez komt net als Britney Spears en haar eerste verkering Justin Timberlake uit de Disney-stal. Selena kan zingen en presenteren en heeft een eigen kledinglijn. De Amerikaanse droom van heel veel meisjes. En van heel veel jongens, overigens. Het is geheel menselijk dat een verbroken relatie vervolgens door beide partijen verwerkt moet worden. Zonder alles te veel op mezelf te willen betrekken, lieve Justin, als geen ander heb ik in het verleden de behoefte gevoeld op die momenten mijn verstand even naar de achtergrond te duwen en het leven in al haar facetten intens te beleven. Ik heb nachten overgeslagen, ik heb weken geen eten aangeraakt, ik heb mijn frustratie botgevierd op zwakke zielen, ik heb mezelf verdronken in emmers whiskey, ik vergat dat ik naar mijn werk moest, of kwam te laat.

En zo ben ook jij nu een verbroken relatie aan het verwerken. Je hebt een illegale aap als huisdier genomen en je bodyguards schijnen je fans niet bepaald altijd zachtzinnig te benaderen. Je komt te laat op concerten (Londen), of je vergeet ze (Portugal). Je rijdt te hard en maakt ruzie met fotografen. Dat laatste neem ik je overigens niet kwalijk. Ik ben ook geen fan van fotografen. Paparazzi zijn doorgaans slecht geklede kettingrokers die erop uit zijn je op je lelijkst vast te leggen. Iedere paparazzo die vroegtijdig overlijdt aan een welvaartsziekte is mooi meegenomen. Dat klinkt onsympathiek, maar zo denk ik erover. En jij ongetwijfeld ook.

Maar lieve Justin, onlangs maakte je het echt te bont. Met een hoop aandacht bracht jij een bezoek aan het Anne Frank Huis. In het gastenboek liet je weten te hopen dat Anne Frank een ‘belieber’ was geweest. Een Bieber-fan. Het zijn er niet veel, maar er zijn een aantal mensen die belangrijker zijn dan Justin Bieber. Dat is misschien allemaal op weinig gebaseerd, maar het is nu eenmaal zo. Daar dient een mens zich bij neer te leggen. Anne Frank staat op de wereldranglijst van die mensen altijd nog boven Justin Bieber. Begrijp me niet verkeerd. Ook ik heb me als kind altijd afgevraagd of ik als ik eerder had geleefd vriendinnen was geweest met Anne Frank. Of mijn dagboek misschien nog wel beter in elkaar had gezeten. Of ik haar verkeringen had kunnen verleiden. Ik heb het me allemaal proberen voor te stellen. Ik waardeer de oprechte woorden die je opschreef in het gastenboek. Maar de mensen begrijpen het niet.

Hou je de komende weken even stil. Kom op tijd. Rij niet te hard, zoek een nieuw vriendinnetje, desnoods is het maar een rebound. En vraag in godsnaam een vergunning voor dat aapje aan.

Liefs,

OK