Spring naar de content

The Luis Suarez Saga – Aflevering I: Honger naar succes

Luis Alberto “Luis” Suarez verhuist van het zonnige Uruguay naar het regenachtige Groningen, om daar een grote voetballer te worden. Ofschoon hij niet gelukkig is met de verhuizing, weet hij dat het nodig is om door te breken.
In de kleine competitie in ‘Holland’ trekt Luis vanaf de eerste dag de aandacht en al gauw strijden verschillende clubs om zijn aandacht. Fijn, voor Luis, want hij staat graag in de schijnwerpers.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

Zelf wordt hij geïntrigeerd door Ajax, uit het al even regenachtige Amsterdam. Hij besluit er te gaan voetballen en daar wordt Luis verliefd op Otman Bakkal, uit het ook al zo regenachtige Eindhoven. Op een goede avond spreken Luis en Otman tijdens een wedstrijd af en ontmoeten ze elkaar. Daar, in de beslotenheid van een vol voetbalstadion, biecht Otman op dat hij een vampier is, maar dat hij alleen dierenbloed drinkt, net als de rest van zijn Eindhovense familie.

Luis is dol op Otman (en Otman op Luis) en doet er alles aan om ook vampier te worden. Otman weigert, dat kan hij onmogelijk goedkeuren. Bovendien, biecht hij Luis op, voelt hij zich enorm aangetrokken door de geur van diens bloed.
Daarop bijt Luis hem – uit pure liefde – in zijn nek. Maar er gebeurt niets.

Teleurgesteld verhuist Luis weer, weg van Otman. Zijn liefdesverdriet drijft hem dit keer naar het regenachtigste der regenachtigen: Liverpool. En daar, in de grijze smurrie aan de Mersey, ontmoet hij tijdens een wedstrijd Branislav Ivanovic, een vijandige vampier die zijn zinnen op Luis heeft gezet. En weer wordt Luis verliefd. Zijn kalverliefde voor de gevaarlijke Branislav lijkt Luis dit keer fataal te worden – of zal Otman toch op tijd zijn om zijn grote liefde nog te redden?

Twilight is een young adult-boekenserie over de vampier Luis Suarez, geschreven door de bekende schrijfster Jack ‘Jongens’ Van Gelder. Ook Deel 2: Nieuwe Schorsing, Deel 3: Verstandseclips en Deel 4: Breaking legs zijn verschenen bij Uitgeverij De Bezige Bijt. De boeken zijn intussen ook verfilmd, met in de hoofdrollen Robert Pattinson als Luis en Barry Atsma als Otman.