Spring naar de content

Aanstaand hoofdtrainer Youri Mulder: ‘Mijn vader ging niet vreemd’

Youri Mulder verlangt steeds sterker naar het hoofdtrainerschap. De voordelen beginnen voor hem steeds meer tegen de nadelen op te wegen, vertelt de huidige assistent-trainer van FC Twente in nummer 4 van HP/De Tijd. Hij nuanceert ook het beeld dat zijn vader Jan Mulder een notoire vreemdganger is. “Ik heb mijn vader nog nooit met een andere vrouw gezien.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Boudewijn Geels

“You don’t know ’till you are there,” zei Mulders in februari opgestapte hoofdtrainer Steve McClaren altijd over het hoofdtrainerschap. Mulder tegen HP/De Tijd-interviewster Jojanneke van den Berge: “Het is mentaal zó zwaar. Op elk foutje vallen ze jou aan, de spelers, de club en de media. Als assistent ben je relatief veilig. Toch zou ik liever die onveilige plek hebben. Ik denk dat ik alles fout zou doen wat je maar fout kunt doen, maar al doende zou ik beter worden.”

Het nadeel van hoofdtrainer zijn is dat hij zijn in Noorwegen wonende kinderen minder vaak zou kunnen zien, zegt de gescheiden Mulder. “Maar mijn jongens beginnen wat ouder te worden. Ze kunnen nu ook zelf naar mij toevliegen.”

Op de vraag of de open relatie die zijn ouders hebben zijn ideeën over de omgang met de andere sekse heeft beïnvloed, zegt hij dat hij dat heel anders ziet. “Ik zie een relatie van twee mensen die al bijna vijftig jaar bij elkaar zijn. Waar verder ook niks is. Ook geen andere mensen.” Daar spreken zijn ouders anders vrij open over in de media. Mulder junior: “O ja? Nou nee. Dat is niet waar.” Verzinnen ze dat dan? “Ja, ik denk het. Ik heb het nooit ondervonden als iets dat zo is.”

Dus zijn vader ging nooit vreemd? “Nee. Dat is een bepaald beeld.” En: “Mensen zeggen ook: jouw vader drinkt veel, hè? Mijn vader drinkt niks. Mijn moeder schonk vroeger thee in bij hem als er visite was die whisky dronk. Zodat het leek alsof hij dronk.”

Meer in nummer vier van HP/De Tijd.