Spring naar de content

Voetballers vieren hun kampioenschap: vijf must-see filmpjes

Ajax werd zondag voor de 32e keer kampioen van Nederland. Derk Boerrigter kukelde voorover het bubbelbad in, Daley Blind gooide gelijk de Schaal van z’n sokkel en traditioneel ontkwam de trainer niet aan een nat pak. Ajax was niet als enige succesvol dit weekend. Hoe werd er over de grens feest gevierd? 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Cardol

Frank de Boer is pas aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bezig en mag al drie landstitels bijschrijven. Ook Antonio Conte mag een succescoach heten. Hoewel overschaduwd door eerdere omkoopschandalen, is de Italiaan in zijn eerste twee seizoenen goed voor twee landstitels. Net als De Boer ontkomt ook Conte dan ook niet aan een duik.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Naast trainers, zijn ook de dienstdoende presentatoren vaak het slachtoffer van jolige voetballers. Het beroemdste voorbeeld is van 1988 toen Kees Jansma niet ontkwam aan de voetballers van het Nederlands elftal. Ook Jan Joost van Gangelen moest er zondag in de Amsterdam ArenA aan geloven – of wilde hij vooral zelf erg graag?

In Denemarken hebben ze een andere manier om lastige journalisten een lesje te leren. Na het kampioenschap van FC Copenhagen stond oud-PSV’er Peter Møller als analist na afloop nog de titelstrijd te bespreken. Die analyse moest hij bekopen met een forse sliding van achteren. Het is te hopen dat de dienstdoende scheidsrechter al het stadion uit was.

Geen titel voor Hull City op het tweede niveau in Engeland. Een promotie naar de Premier League wordt daar gelukkig ook als een echte prijs gezien. Daarvoor moest de ploeg wel tweede worden in het Championship en Watford achter zich laten. Na zelf gelijk te spelen, kon Hull City alleen nog maar hopen op een misstap van Watford dat nog zestien minuten te spelen had. Die zestien spannende minuten waren nog nooit zo mooi in beeld gebracht.

En terwijl de fans en spelers van Hull City al lang en breed in de plaatselijke Pub hun vreugde aan het verdrinken waren, sleepten in Istanbul ook Didier Drogba en Wesley Sneijder hun eerste Turkse titel in de wacht. Didier Drogba heeft er naar het schijnt een latertje van gemaakt, gezellig met supporters en aanwezige pers. Wesley bedankte zijn vrienden aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht: