Spring naar de content

Fittie! De ‘staatsmongool’ vs. de ‘anabolenrapper’

Werd een geportretteerde boos over een artikel dat je had geschreven, dan kreeg je als journalist vroeger een brief waarin hij zijn ongenoegen uitte. Tegenwoordig gaat dat anders. Hoe een kritische opmerking over een 11 september-verwijzing van Raymzter volledig uit de hand liep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

WAT GEBEURDE ER? “De Almeerse wannabe gangster Raymzter lijkt met zijn nieuwe nummer Rayvolutie vooral te willen shockeren,” schreef Sp!ts-journalist Jochem Geerdink gisteren. “In het filmpje wordt namelijk na ongeveer drie minuten de tekst Laat de rayvolutie beginnen begeleid door beelden van het tweede vliegtuig dat zich op 11 september 2001 in de Twin Towers boorde.” Op Twitter scherpte Sp!ts de tekst nog wat aan: “De tien jaar geleden succesvolle rapper @Raymzter1 probeert het nu over de rug van 9/11.”


EN DAT LIET RAYMZTER ZICH NIET ZEGGEN? Inderdaad. Toen Geerdink vanochtend wakker werd, zat zijn timeline vol met verwensingen van de rapper die in 2002 een hit scoorde met Kutmarokkanen. Raymzter vraagt zich eerst af of Geerdink wel 100% is, noemt zijn werkje een schande voor de journalistiek en een flutstuk. Dan wordt hij persoonlijk en noemt Geerdink (niet de dunste) een lopende hartaanval en een staatsmongool.

WAAROP GEERDINK DE WIJSTE BLEEK EN NIET REAGEERDE? Nou, nee. De Sp!ts-journalist liet zich meeslepen in het online straatgevecht. Hij begint nog vrolijk: “Deze ‘wandelende hartaanval’ (© @Raymzter1) zegt: goedemorgen!” maar duikt dan ook diep onder de gordel. “Ik denk dat de anabolen en drugs hem hebben aangetast,” schrijft hij. En: “Als de rhymes van @raymzter1 nou net zo goed waren geweest als zijn tweets aan mijn adres, dan had ie vast wél een carrière gehad.”

WAAROP RAYMZTER WEER… Precies. We zijn inmiddels beland bij het niveau Jochem Geerdink heb geen piemeltje.

WAAR KUNNEN WE DE FITTIE LIVE  VOLGEN? Via de Twitter van Raymzter en die van Geerdink. Laatste wapenfeit: de Almeerse rapper is compromitterende foto’s van Geerdink aan het posten.