Spring naar de content

Poten in ‘s werelds kleinste competitie

Een van de spannendste voetbalcompetities ter wereld vindt plaats op de Scilly Islands, een 145 eilandjes tellende eilandengroep op zo’n vijftig kilometer van de Schotse kust. De competitie wordt er gedomineerd door twee grote, traditierijke clubs die ieder jaar weer een nieuw blik spelers opentrekken om hun positie aan de top van de ranglijst te handhaven: Woolpack Wanderers en Garrison Gunners. De eredivisie van Scilly bestaat uit twee clubs.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

1 veld
Het merendeel van de Scilly Islands is onbewoond. Slechts de twee grootste bezitten een eigen voetbalteam, en slechts een daarvan bezit een heus voetbalveld. Iedere zaterdag staan de Wanderers en de Gunners op het Garrison Football Field tegenover elkaar in een van de zeventien wedstrijden die de competitie duurt. En dan zijn er natuurlijk nog de bekertoernooien, de Wholesalers Cup en de Foredeck Cup. En de jaarlijkse strijd om de Charity Shield, Scilly’s Supercup. Om je voor die wedstrijd te kwalificeren, moet je… nu ja, eigenlijk gewoon een van die twee clubs zijn.

Iedere zomer, aan het begin van weer een eindeloos seizoen tegen elkaar voetballen, worden alle voetballers van de Scilly Islands bijeen geroepen, zowel die van de Woolpack Wanderers als die van de Garrison Gunners. Dan, op een zonnige middag, wordt er gepoot. Zo worden de spelers van verschillend niveau eerlijk over beide teams verdeeld.

Pis. Pot. Pis. Pot.
Daar, waar het verschil tussen thuis en uit niet meer is dan een dun streepje zout water, heeft men de oplossing voor het eeuwige krachtsverschil tussen rijk en arm bedacht.
Het is maar een plan: alle trainers van Eredivisieclubs komen op een zonnige zondag in juli samen op een geheim veld. Ze poten om en om.
Schat ligt onder, zonder trucjes.
Pis. Pot. Pis. Pot. Pis. Pot. Pis. Pot.
Aan het eind van de dag worden de spelerslijsten voor het nieuwe seizoen op Internet gezet.
‘Ajax grote verliezer van transferperiode – Ard van Peppen, Melvin Platje en Anthony Lurling belangrijkste aankopen’.
Ik doop dit plan: het Woolpack-Garrison-concept.