Spring naar de content

Het Nederlands tennisbericht. Door Peter Kuipers Munneke

‘Peter Kuipers Munneke, het is nu al jaren afschuwelijk, wij vragen ons allemaal af: wordt het ooit nog beter?’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

‘Nou, voorlopig in ieder geval nog niet. En het was de afgelopen dagen inderdaad weer bar en boos, zoals eigenlijk de afgelopen jaren in mei steeds het geval is. En ook vandaag kwam het weer met bakken uit de hemel. Hier ziet u een foto uit het dorp Sijsling, waar de dag weliswaar nog mooi begon, maar waar het later op de dag begon te betrekken en intussen giet het ook daar van de regen.

Slachtoffers
En als we naar de radarbeelden van dit moment kijken kunnen we zien dat eigenlijk het hele Nederlandse tennis onder een dikke laag wolken ligt, die – in tegenstelling tot meestal op de radarbeelden te zien is – muurvast op z’n plek blijft liggen. Ze komen nergens vandaan en ze trekken ook nergens naartoe weg. Op meerdere plekken zullen dan binnenkort ook een paar stevige onweersbuitjes ontstaan, waarbij donder en bliksem kunnen voorkomen en waarbij misschien zelfs slachtoffers kunnen vallen.

Kijken we dan naar het weer van morgen. Dan zien we dat er ’s ochtends een dichte mist over zowel het mannen- als het vrouwentennis ligt, een mist zo dik dat je er met je racket een gat in kunt slaan. Later op de dag is er dan bij de mannen kans op een kleine opklaring – ter hoogte van Haasse – maar haalt u vooral nog niet de barbecue tevoorschijn; het kan zomaar een opklaring van korte duur worden. En wat de vrouwen betreft: daar blijft het de hele verdere dag somber en grijs. Ten oosten van Rus, ter hoogte van Krajicek, gaat het later in de middag zelfs hagelen.

Kommer en kwel
Dan nog de voorspelling voor de komende dagen en u ziet het: dit is geen weer om vrolijk van te worden. Opklaringen – als ze er al zijn – zullen kort en lokaal voorkomen. Voor de rest is het, het spijt me dat ik het zeggen moet, weer kommer en kwel en als ik heel eerlijk ben, vraag ik me af of het deze zomer nog een snipper beter wordt.’